A Jablonec a favorit, de a DAC célja a továbbjutás

By
Updated: september 16, 2020

Szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlott a DAC mérkőzés előtti sajtótájékoztatója a csütörtöki Európa liga mérkőzés előtt.

A sajtó képviselői számára Bernd Storck és Kalmár Zsolt vázolta fel a csapat céljait.

„Örülünk, hogy a második körben lehetünk. Szintén örülünk, hogy teljesült a kívánságunk, hogy hazai pályán játsszunk. Az ellenfelünk jó csapattal rendelkezik, két évvel ezelőtt csoportkört is játszott. Remekül kezdték az idényt, két győzelemmel és egy döntetlennel. Szeretnénk kihasználni a hazai pálya előnyét és a harmadik fordulóba kerülni. Jó csapatunk van, és nehéz felkészülés van mögöttünk. A Jablonec a favorit, tapasztalt csapata van, de mindent megteszünk, hogy a harmadik fordulóba jussunk.“ – kezdte értékelőjét Bernd Storck.

Az ellenfél tapasztalt játékosokkal rendelkezik, elég csak Tomás Hübschman nevét említeni, de a szlovák Ivan Schranz is formába lendült. „Nem szívesen beszélek csak róluk, további 9 játékos alkotja a csapatot. Egységes, tapasztalt gárda, amely a védelemben nagyon koncentrált. Magas játékosaik vannak, akik veszélyesek a támadások során. Megfigyeltük őket, ismerjük az erősségeiket. Schranz remek támadó, a válogatottban is gólt szerzett. De ez nem csak róluk szól.“ – vázolta fel Bernd Strock, aki viszont már az új erősítéssel, Ion Nicolaescuval is számolhat. „Egy jó támadó érkezett, hétfőtől velünk van. Meglátjuk, hogy teljesít az edzésen, érkezésével több alternatívát nyújt a támadósorban. A mérkőzés alakulásától függően pályára léphet.“

Remek hangulat uralkodik az öltözőben is, a játékosok mindent megtesznek a továbbjutást érdekében. „Nehezebb ellenfél lesz, mint az izlandi volt az első körben. Erős ellenfél ellen játszunk, de a harmadik körbe akarunk jutni. Apróságok dönthetnek, de remélem, mi kerülünk ki győztesként. Fiatal játékosaink vannak, jó formában vagyunk, ezt ki akarjuk használni. Ha mindenki odateszi azt a pluszt, sikerülhet.“ – értékelte a helyzetet Kalmár Zsolt.