A fölény ellenére döntetlennel zárult a DAC-Cracovia találkozó

By
Updated: júl 11, 2019

Két gólt rúgott, mégis 1:1-es döntetlennel zárt a DAC a lengyel Cracovia Krakkó ellen z Európa liga 1. selejtezőkörében. A sárga-kékek részéről Kružliak öngóljára Divković válaszolt. A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Krakkóban. 

Az első félóra óvatos, puhatolózó futballt hozott, a két csapat ismerkedett egymással. A 10. percben egy rövid jobboldali beadást Vida Kristopher küldött egyből kapura, de Peškovič hárítani tudott.
A 20. percben Koštrna indult meg a jobb oldalon, majd Čmelíkhez passzolt, aki betört középre, lövése viszont fölé szállt. A 28. percben van Amersfoort próbált betörni a kapu elé, Šatka az utolsó pillanatban szögletre mentett. Egy perccel később egy bedobás után van Amersfoort fejjel találta el a felső saroklécet. A 37. percben Ronan szöglete után Kalmár fejelt kapura, egyenesen Peškovič kezébe. A 38. percben Hanca indult meg a bal oldalon, Jedlička elé került, lövését a DAC kapusa remekül hárította. Egy perccel később Lopes kapott egy beívelt labdát a hátvédsor mögé, de Jedlička ismét fantasztikusat védett. A 41. percben van Amersfoort lövése megpattant az újonc Kružliakon, a labda pedig a hálóban kötött ki – 0:1. Hamar sikerült egyenlítenie a DAC-nak, a 44. percben Čmelík beadását Divković küldte az ötösről a hálóba – 1:1.

Aktívan kezdte a második félidőt a DAC, az 53. percben Kalmár a tizenhatos vonaláról kevéssel lőtt fölé, majd az 57. percben Ronan beadása után Kalmár veszélyes fejesét blokkolták. A 70. percben egy remek labdajáratás után Čmelík lőtt kapura, de Peškovič hárított. A 73. percben kontratámadást vezetett a Krakkó, Hanca passza után Lopes került helyzetbe, de mellé lőtt. A 75. percben van Amersfoort próbálkozott lövéssel, de pontatlan volt. Egy perccel később pályára lépett Eric Ramirez, aki bemutatkozott a hazai közönség előtt. A 83. percben Ronan eresztett meg egy távoli lövést, de Peškovič a helyén volt. A másik oldalon Dabrowski lövése szállt fölé. A hosszabbításban egy beadás után Lopes fejelt kapura, de Jedlička védeni tudott. A másik oldalon Ronan szabadrúgása után Kalmár próbálkozását védte Peškovič.

A végére már az eredmény nem változott, 1:1-es döntetlennel zárult a DAC első idei Európa ligás felvonása.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MKS Cracovia Krakkó (0:1)
Gólszerző: Divković (44.) ill. Kružliak öngól (41.)
Sárga lapok: Kružliak (23.), Davis (31.) ill. Pestka (10.)
9.860 néző
FC DAC: Jedlička – Koštrna, Šatka, Kružliak, Davis (60. Blackman)- Vida M. – Čmelík (76. Rairez), Ronan, Kalmár, Vida K. (70. Taiwo) – Divković
Cracovia: Peškovič – Rapa, Helik, Datković, Pestka (46. Ferraresso)- Hanca, Gol, Dabrowski (84. Dimun), Čečarić (62. Wdowiak)- Lopes, van Amersfoort