A Ferencvárostól és Somorjáról igazolt támadót a DAC

By
Updated: september 7, 2022

Szerb és szlovák támadóval erősít a DAC, a sárga-kékek csapatában folytatja Željko Gavrić és Lukas Leginus.

A 21 éves Gavrić a szerb Crvena Zvezda neveltje, a 2020/2021-es idényben a csapat alapemberének számított. 2021 nyarán 1,2 millió euróért igazolt a Ferencváros csapatához, ahol 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Gavrić a szezon végéig kölcsönben szerepel Dunaszerdahelyen.

„Egy fiatal, nagyon tehetséges játékosól van szó, aki labdával és anélkül is gyors és remek a cselezőkészsége. Željko egy remek karakterű futballista, aki tudja, mit akar elérni az életben, profi hozzáállása van a labdarúgáshoz. A Ferencváros második csapatában néhány mérkőzésen irányítottam őt, és sohasem fordult elő, hogy csalódottan jött volna futballozni hozzánk. Egy tehetséges és kreatív futballista, aki remélhetőleg nálunk ismét megtalálja az önbizalmát. Bízom benne, hogy a leigazolásával egy olyan futballistával lettünk gazdagabbak, aki a mérkőzéseken azt a bizonyos különbséget is jelentheti majd” – értékelte a DAC erősítését Borbély Balázs másodedző.

Lukas Leginus

A 22 éves Lukas Leginus Magyarbélről származik, ahonnét az SFM Szenc csapata után a Slovanhoz igazolt. Még az ifjúsági korosztályban került a DAC csapatához, ahol az u19-es gárda tagja lett. Ez után Somorjára került, ahol 71 mérkőzésen 14 gólt szerzett. Leginus szintén a szezon végéig kölcsönben szerepel a DAC csapatában.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.