A fegyelmi bizottság előtt folytatódik a DAC-Slovan rangadó

By
Updated: február 18, 2019

Feszült hangulatban zajlott szombaton a DAC-Slovan rangadó, melyet végül egy góllal a pozsonyi csapat nyert meg. A találkozó során lezajlott eseményekkel a fegyelmi bizottság is foglalkozni fog, csak úgy, mint Kalmár Zsolt kijelentésével is.

A Fortuna liga első tavaszi fordulója azonnal rangadót hozott, az ősi rivális Slovan lépett pályára Dunaszerdahelyen. A találkozót egy gól döntötte el, ugyanis Blackmen kézjátéka miatt a játékvezető büntetőt ítélt, Šporar pedig értékesítette. A találkozó utolsó percében hasonló eset játszódott le a Slovan tizenhatosában, ahol Moha ért kézzel a labdához, a játékvezető sípja viszont néma maradt.


Ez a két eset a szurkolókat és a DAC játékosait is feldühítette, néhányan a lefújás után el is mondták véleményüket.
„Moha biztosan kézzel ért a labdához, de meg kell néznem a videofelvételt, hogy a tizenhatoson belül, vagy kívül volt. Nem vagyok benne teljesen biztos, ezt a játékvezetőre és a delegált személyekre bízom.“ – nyilatkozta a csapatkapitány, Tomáš Huk.

Csapattársa, Kalmár Zsolt viszont már erősebb szavakat használt. „Mindkét tizenhatosban hasonló incidens játszódott le. Blackman kézjátéka után a Slovan rúgott büntetőt, a Slovan játékos kezezése után pedig folytatódott a játék. A hasonló szituáció után hasonló döntésnek kellett volna születnie, büntetőt kellett volna rúgnunk. Viszont tudjuk, a játékvezető szlovák volt.“

A Šport.sk információi szerint a szlovák labdarúgó-szövetség játékvezetői testülete Blackman kézjátékáért megítélt büntetőt és több egyéb esetet is vizsgálni fog. Az egyik Moha kezezése, mely után szintén büntető következett volna, a másik pedig Jedlička kifutása, amely során Ljubičićcsel ütközött a kapu előtt. Ezen kívül a fegyelmi bizottság Kalmár Zsolt nyilatkozatára is rávilágít.