A DAC otthonában is győzni tudott a Slovan

By
Updated: júl 1, 2020

Remek hangulatú és iramú mérkőzést játszott a DAC és a Slovan a Fortuna liga rájátszásának 3. fordulójában, végeredményben viszont a Slovan bizonyult jobbnak. 

Július 1-től ismét engedélyezték a nagyobb létszámú nézők létszámát a sporteseményeken, ebből kifolyólag a találkozót is erre az időpontra tették át. A Slovan már bajnokként érkezett a MOL Arénába, a DAC pedig már biztos dobogósként fogadta ellenfelét.

A 3. percben Medvedev ment el a jobb oldalon, beadását Medved lőtte kapura, de Jedlička bravúrral védett. A 11. percben Davis szabadrúgását Ramirez fejelte a kapu elé, de Schäfer fejjel pontatlan volt. A 12. percben Divković eresztett meg ballal egy távoli lövést, a labda nem sokkal szállt mellé. Egy perccel később újabb helyzet adódott a DAC előtt, Balić remekül passzolt középre Kalmár elé, de a magyar középpályás lövését Greif hárítani tudta. A 17. pecben megszerezte a vezetést a DAC, egy jobboldali szöglet után Kalmár bólintott a hálóba – 1:0. A 22. percben Medved kapott remek labdát a hátvédsor mögé, egyedül törhetett kapura és Jedlička lába alatt a hálóba talált – 1:1. A 29. percben Balić passzolt rövidet Schäfer elé, aki a tizenhatos jobb oldaláról lőtt kapura, de Greif hárított. A 32. percben Moha kapott remek labdát a bal oldalon, veszélyes lövését Jedlička tornázta szögletre. A 39. percben Martin Bednárt sérülés miatt cserélni kellett, helyét a saját nevelésű Matúš Malý vette át.

 

Azonnal helyzettel indította a második félidőt a DAC, Schäfer kapott remek labdát a jobb oldalon, de lövését Greif védeni tudta. Az 55. percben Kalmár lövését védte Greif, a másik oldalon Moha beadása után Medvedev közeli helyzetét Jedlička bravúrral hárította. Helyzet helyzet hátán, az 58. percben előbb Ožbolt baloldali próbálkozását védte a DAC kapusa, a másik oldalon Divković lövése szállt nem sokkal mellé. A mérkőzés során minden adott volt, ami egy rangadóhoz kellett. Helyzetek, kemény párharcok és pazar hangulat. A 71. percben újabb remek helyzetet dolgozott ki a DAC, Balić passza után Divković eresztett meg egy lövést a tizenhatos vonaláról, Greif nagy bravúrral védett. A 79. percben Kalmár tette le a labdát Balić számára, aki 25 méterről centikkel lőtt a kapufa mellé. A 83. percben vezetést szerzett a Slovan, Abena beadása megpattant, a labdának Jedlička szerencsétlenül futott alá, Moha pedig az üres kapuba fejelt – 1:2. A hosszabbításban hárman is letámadták a DAC védelmét, a végén pedig Moha a hálóba talált – 1:3.

FC DAC – ŠK Slovan 1:3 (1:1)

Gólszerzők: Kalmár (17.) – Medved (22.), Moha (83., +90.)

Sárga lapok: Blackman (+45.), Ramirez (69.) ill. Rabiu (52.)

6.120 néző

DAC: Jedlička – Blackman, Bednár (39. Malý), Kružliak, Davis – Schäfer, Njie (72. Fábry), Kalmár, Balić – Divković, Ramirez
Slovan: Greif – Abena, Bajrić, Božikov – Medveděv, De Kamps, Rabiu, Moha – Strelec (64. De Marco) – Medved (67. Nono), Ožbolt