A DAC klubrekorddal tarolt a téli átigazolási időszakban

By
Updated: február 20, 2019

Február 15-vel lezárult az átigazolási időszak a szlovák legfelsőbb bajnokságban, így kialakultak a végleges keretek a tavaszi idényre. A kluboknál több változás is történt, van ahol kisebb, van ahol nagyobb játékosmozgást hajtottak végre. Ezúttal annak néztünk utána, melyik csapat tett szert a legnagyobb bevételre.

A szlovák Fortuna ligában szereplő csapatok ritkán hozzák nyilvánosságra az átigazolási összegeket, de a nagyobb volumenű játékos vásárlás-eladás esetében az átigazolásokkal foglalkozó transfermarkt.de többnyire jól értesül az átigazolási összegekkel kapcsolatban.

Nyáron a Zsolna végzett az élen, ugyanis két játékosát összesen 5 millió eurót értékben értékesítette. Dávid Hancko 3,5 millióért a Fiorentina, Samuel Mráz 1,5 millióért az Empoli játékosa lett. A téli időszakban viszont ekkora horderejű átigazolás nem zajlott le, viszont így is történt milliós vétel. A legnagyobb bevételt a DAC csapta érte el, amely külföldi források szerint 2,23 millió euróért értékesítette Vakoun Issouf Bayot. Az elefántcsontparti támadó a skót bajnok Celtic Glasgow játékosa lett.

A második helyen a Nagyszombat áll, amely 750 ezer euróért adta el Erik Jirkát a szerb Crvena Zvezdának. A harmadik helyen a nyitrai Andreh Fábry végzett, aki 480 ezer euró ellenében lett a cseh Jablonec játékosa, a játékost egyes hírek szerint a DAC is csábította. Még további két játékost értékesítettek pénzért a Fortuna ligás klubok, a legtöbb átigazolási összeget vagy nem hozták nyilvánosságra, vagy pedig ingyen történt meg.

Egy biztos, ezúttal a DAC vitte a prímet a bajnokságban, ráadásul a klub történetének legnagyobb átigazolását hozta össze.

Játékos Honnan? Hova? Átigazolási összeg
Vakoun Issouf Bayo DAC Celtic 2,23 millió euró
Erik Jirka Nagyszombat Crvena Zvezda 750 ezer
Andrej Fábry Nyitra Jablonec 480 ezer
Andrej Kadlec Nagyszombat Jagiellonia 130 ezer
Vukan Savicevic Slovan Wisla Krakkó 50 ezer