A DAC célja a nemzetközi porond, Kalmár tavaszi játéka kérdéses

By
Updated: február 15, 2022

Nem a hagyományos módon tartotta meg a tavaszi idény előtti sajtótájékoztatóját a DAC, a sárga-kékek a koronavírus miatt egy héttel később, az első bajnoki után vázolták fel terveiket.

A DAC a hazai környezet mellett Törökországban is készült a tavaszi folytatásra. „Köszöntök mindenkit a sajtótájékoztatón, melyet a koronavírus miatt egy héttel később kellett megtartanunk. Az idény előtti sajtótájékoztatón mindig várakozásaink vannak, hogy milyen volt a felkészülés és hogy fogunk játszani. Az érzéseim beigazolódtak, remek első félidőt produkáltunk Nagyszombatban. Remek teljesítményt nyújtottunk, viszont a második félidő nehéz volt számunkra. Kiváló érzéseim voltak az után, ahogy a játékosok elvégezték a komplikációkkal teli felkészülést. Az volt a célunk, hogy olyan csapatot alakítsunk ki, hogy sorozatban ötödször is kijussunk az európai porondra. Öt pont a hátrányunk a Rózsahegy mögött, de remélem, hogy beérjük. Volt néhány érkező és távozó is, közülük a legnagyobb visszhangot Schäfer András távozása kapta. Többen a több játéklehetőség reményében távoztak. Az újak Nagyszombatban azonnal bemutatkoztak és remekül teljesítettek. Az átigazolási időszak február 22-ig nyitott Szlovákiában, de elégedettek vagyunk a csapattal, több változást nem tervezünk.“ – vázolta fel a csapat körüli helyzetet Jan Van Daele sportigazgató, aki kitért a kapus, Martin Jedlička helyzetére is. „Martinnak továbbra is szerződése van velünk. Voltak pletykák a távozásáról, de konkrét ajánlat nem érkezett. Érdeklődés volt a Fortuna ligából is, de konkrétum nem.“

A sajtóban megjelent, hogy a DAC érdeklődik a Ferencváros középpályása, Szántó Reghő iránt, de a játékos nem igazol Dunaszerdahelyre. „Hétfőn lezárult Magyarországon az átigazolási időszak. Regő azok közé a játékosok közé tartozik, akit figyelünk. Ismerjük, nagy tehetség. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az elmúlt fél évben nem sokat játszott, így nincs a legjobb állapotban. Januárban beszéltem a Ferencváros sportigazgatójával, de az elképzeléseik számunkra nem megfelelőek, így nem igazoltuk le. Ez rossz a játékos számára is, mert a következő időszakban nem biztos, hogy elég percet fog játszani. A futball biznisz viszont ilyen.“ – vázolta fel Jan Van Daele.

A magyar ligából érkezett viszont Balogh Norbert, aki tavasszal kölcsönben szerepel Dunaszerdahelyen. „Balogh Norbertet ebben a régióban jól ismerik, nagy csapatokban játszott. Szeretett volna a DAC csapatában játszani, mi pedig ezt kihasználtuk. Beleillik a játékstílusunkba, örülök, hogy itt van.“ – nyilatkozta Janeiro. Kalmár Zsolt viszont továbbra is sérült, így a tavaszi játéka mér kérdéses. „Kalmár kiváló játékos. Igyekszünk a klubbal segíteni a felépülését. Remélem, hogy még ebben az idényben néhány percre pályára lép. Viszont az a legfontosabb, hogy egészségesen térjen vissza.“ – válaszolta Janeiro.

A csapat jó formában várja a tavaszt, ez a Nagyszombat elleni mérkőzésen is látszódott. „Kiváló a hangulat a csapatban, jó felkészülésen vagyunk túl. A hazai környezeten kívül Törökországban is készültünk. A csapat készen áll a bajnokságra, ez látszódott a Nagyszombat ellen is. Van mire építeni. A nemzetközi kupákért akarunk harcolni. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, remélem, elérjük céljainkat.“ – nyilatkozta a csapatkapitány, Dominik Kružliak.

A DAC kerete a tavaszi idényre: 
Kapusok: 1 Ricardo Ferreira, 22 Veszelinov Dániel, 30 Horváth Attila, 36 Martin Jedlička, 72 Martin Vantruba
Védőjátékosok: 5 Ahmet Muhamedbegovic, 14 Andrejs Ciganiks, 16 Mateus Brunetti, 24 Dominik Kružliak, 27 Luciano Vera, 31 Eric Davis, 33 Malý Matúš, 78 Alex Pinto, 82 Cesar Blackman
Középpályások: 6 Andrija Balić, 8 Milan Dimun, 10 Andrezinho, 13 Kalmár Zsolt, 19 Sainey Njie, 20 Dominik Veselovský, 29 Bögi Ferenc, 77 Sebastian Nebyla
Támadók: 7 Zuberu Sharani, 9 Hahn János, 17 Yhoan Andzouana, 18 Szendrei Ákos, 21 Brahim Moumou, 23 Thibaud Verlinden, 45 Nikola Krstović

Érkezők: Alex Pinto (Farense), Andrezinho (Mafra), Ricardo Ferreira (Portimonense), Bögi Ferenc (Šamorín, kölcsönjáték után)
Távozók: Schäfer András (Union Berlin), Didier Lamkel Zé (Antwerpen, kölcsönjáték után), Ion Nicolaescu (Maccabi Petah Tikva, kölcsönjáték), Danylo Beskorovainyi (Astana, kölcsönjáték), Andrej Fábry (Sereď, kölcsönjáték)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.