Nehéz mérkőzésen fordított és győzött a DAC a Szakolca ellen

By
Updated: február 25, 2023

Vesztes helyzetből fordított és győzött a DAC a Szakolca ellen a Fortuna liga 21. fordulójában. A 2:1-es siker után a sárga-kékek a táblázat élére álltak. 

Kevés izgalmat hozott az első félóra. Az első perctől fogva aktív volt a DAC, többet birtokolta a labdát, míg a vendégek többnyire védekeztek illetve ellentámadásokra fókuszáltak. Az első komolyabb helyzet a 18. percben érkezett. Medved végzett el szabadrúgást 25 méterről, a kipattanót Yao küldte egyből kapura, de Petráš kapus bravúrral védett. A 26. percben a vendégek kapusa is parádézott. Egy remek támadás végén a labda Gavrićhoz került, de közeli lövését Junas védte.

Hiába volt aktívabb a DAC, gólt nem tudott szerezni, nem úgy a vendég Szakolca. A 33. percben a zöld-fehérek szereztek labdát a DAC térfelén, Medved Fábryhoz passzolt, aki 22 méterről kapura lőtt, a labda Petráš ujjai között átcsúszva a hálóban kötött ki – 0:1. Három perccel később egyenlíthetett volna a DAC. A tizenhatos vonalán Hurtado szabálytalankodott Niarchos ellen, a játékvezető büntetőt ítélt, viszont Kalmár Zsolt a kapu mellé lőtte a labdát.

Fordulás után is a DAC maradt az aktívabb, de gólt nem tudott szerezni. A 61. percben Andzouana passza után Ramadan lőtt egyből kapura, de Junas bravúrral védett. A másik oldalon a csereként beállt Švec lövése szállt mellé. A DAC erőfeszítései a 66. percben meghozták a várva várt gólt. Kalmár beadását éles szögből Ramadan Černek közreműködésével a hálóba vágta – 1:1. A 85. percben ismét felzúgott a MOL Aréna, ugyanis Ramadan remek szabadrúgására Brunetti érkezett és öt méterről a hálóba küldte a labdát – 2:1. A végére már az eredmény nem változott, a DAC pedig a győzelemmel átvette a vezetést a Fortuna liga táblázatán.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely– MFK Szakolca 2:1 (0:1)
Gólszerzők: 66. Ramadan, 85. Brunetti – 33. Fábry
Sárga lapok: 46. Ramadan, 69. Guľa, +90. Nebyla – 40. Černek, +90. Hollý
Piros lap: 84. Černek
Játékvezető: Gemzický – Poláček, Straka – 4.458 néző
FC DAC: Petráš – Pinto (46. Ramadan), Kružliak, Brunetti, Andzouana – Kalmár (79. Nebyla), Dimun, Káčer (+90. Risvanis) – Blackman, Niarchos, Gavrić (79. Szánthó)
Szakolca: Junas – Krčík, Blažek, Hurtado, Černek – M. Nagy, Mášik (62. Hollý) – Morong (62. J. Švec), Fábry (72. Vlasko), Yao (80. Haša) – Medved (80. Kousal

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370