Nehezen győzte le szenyicei ellenfelét a DAC

By
Updated: september 20, 2017

Egy gólos győzelmet aratott a DAC a Szenyice felett, a mérkőzés egyetlen találatát a panamai Eri Davis szerezte a 86. percben.

Nem sikerült jól az első félidő a DAC számára, a mezőnyfölényt nem tudták gólra váltani. Az első játékrészben akadt dolga Plach kapusnak, a 10. percben Pačinda lövését kellett hárítania. Ezután többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, helyzetek nélkül. Mezőnyfölényben játszott a DAC, de a támadójátékban több hiba is akadt. A 30. percben egy beadást Malec fejelt Davis elé, a panamai hátvéd hét méterről lőtt a kapu fölé. A 38. percben egy remek összjáték után Ashiru törhetett kapura, de Plach remekül védett. A másik oldalon Medveděv lövését Macej hárította. A 43. percben Ljubicic remekül tört át a vendégek védelmén, már csak Plach kapus maradt, de a hálóőr remek kifutással kaparintotta meg a labdát. Két perccel később Šefčík jobboldali beadásáť Kováč küldte kapu mellé.

Fordulás után a támadójátékot próbálta erősíteni Marco Rossi, csereként Vida és Divković állt játékba. Az 51. percben Vida került helyzetbe, fejese viszont a kapufa mellé szállt. Hiába a DAC mezőnyfölénye, a gól ezúttal is elmaradt, ahogyan a játékvezető sípja is, aki három büntetőt is megadhatott volna a sárga-kékeknek.  A 76. percben Pačinda remek lövését Plach bravúrral védte. A 80. percben Kalmár szabadrúgása szállt fölé, két percel később a magyar középpályás beadását Divkovic fejelte mellé. A 86. percben megszületett a vezető találat, Davis jobboldali szabadrúgása a hálóban kötött ki – 1:0. A lefújásig már az eredmény nem változott, sorozatban második győzelmét aratta a DAC.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – FK Szenyice 1:0 (0:0)

Gólszerző: 86. Davis

4.598 néző

FC DAC: Macej – Živkovič, Huk, Šatka, Davis – Simon, Ljubicic, Kalmár – Pačinda (75., Čmelík), Malec (55. Divković), Ashiru (46. Vida)

Szenyice: Plach – Medveděv, Ranko, Jarabica, Podhorin – Krč (57., Richtáren), Duga – Kováč (63., Sarpei), Vaščák, Šefčík – Martišiak (75., Rigo)

https://www.facebook.com/events/828403835283370