Nem született gól, Sároseperjessel döntetlenezett a DAC

By
Updated: september 9, 2017

Nem született győztes a DAC – Sároseperjes mérkőzésen, gólnélküli döntetlent látott a 6788 néző a Fortuna Liga 7. fordulójában.

A válogatott szünet után ismét benépesült a MOL Aréna, a sárga-kékek a Sároseperjes csapatát fogadták vendégül. Kevés izgalmat hozott az első játékrész, de azonnal helyzettel indított a DAC. A 3. percben egy beadás után Šatka fejesét Talian a gólvonalon hárította. Ezután többnyire a két tizenhatos közt folyt a játék, kevés lehetőséggel. A 20. percben a Sároseperjes legjobb góllövője, a DAC-ból kölcsönben szereplő Roland Černák került volna helyzetbe, de Živkovič közbelépett. Hiába volt aktívabb a DAC, gólszerzési lehetőséget nem tudott kidolgozni. A 39. percben az új szerzemény, Tomáš Malec is villant, Živkovič beadása után az ötösről lőtt a kapu fölé. A 40. percben Vida lehetősége után a labda Talian hálójában kötött ki, de sárga-kékek szélsője lesen állt.

Fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is támadásban maradt a DAC. A 46. percben Pačinda került helyzetbe, de lövését Talian védeni tudta. A 60. percben a csereként beállt Davis lehett volna a hős, aki egy beadás után nem sokkal fejelt a kapu mellé. Hiába játszott mezőnyfölényben a DAC, a sok próbálkozás nem hozott gólt. A mérkőzés végéig már gól nem esett, döntetlennel végződött a DAC-Sároseperjes találkozó.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – 1. FC Tatran Sároseperjes 0:0 (0:0)

Sárga lapok: 49. Kalmár – 9. Wiezik
6.788 néző
FC DAC: Macej – Živkovič, Huk, Šatka, Koštrna – Ljubicic – Vida (59. Davis), Ľupták, Kalmár, Pačinda (71. Čmelík) – Malec (77. Pambou)

Tatran Sároseperjes: Talian – Streňo, Maduka, P. Jacko, Miliutin – Černák (90. Hovančík), Sedlák, Dzurík, Issa (80. Špyrka) – Wiezik (67. Keresteš), Katona

https://www.facebook.com/events/828403835283370