Rekord nézőszám előtt döntetlenezett a DAC

By
Updated: máj 14, 2017

Fantasztikus hangulat és 7139 néző előtt zajlott a DAC utolsó hazai mérkőzése, amikor is a Fortuna Liga 31. fordulójában az Európa Ligáért küzdő Zólyombrézót látta vendégül. A találkozó négy gólt hozott, a sárga-kékek részéről Šafranko és Vida volt eredményes.

László Csaba az Aranyosmarót elleni győztes csapaton csak minimális változást eszközölt, Kocsis helyett Michalík került a kezdőcsapatba.

Igazi küzdelem folyt a nemzetközi kupaszereplésért, mindkét csapat a győzelemre játszott. A 4. percben Mikuš eresztett meg egy lövést, de a kapu fölé szállt. A 24. percben megszületett mérkőzés első találata, az „ex“ zólyombrézói Šafranko balról remekül lőtt Kuciak hálójába – 1:0. Négy perccel később már egyenlítettek a vendégek, Opoku lövését Slávik csak kiütni tudta, az érkező Mikuš pedig a labdát a léc alá vágta – 1:1.A 35. percben Živkovič beadása után Pačinda lőhetett kapura, de a védők blokkolni tudtak. Két perccel később Mikuš került helyzebe, Kochan átadása után a DAC hátvédjét találta telibe.

Szünet után is folytatódott a hajtós futball, nagyobb helyzetek nélkül. Az 55. percben Pačinda baloldali beadása után Vida talált a kapuba – 2:1. Ezúttal sem sikerült megtartani az egy gólos előnyt, négy perccel később Opoku használta ki a DAC védelem hibáját és egyenlített – 2:2. Mervó beállása után azonnal remek helyzetbe került, Pačinda kiugratása után törhetett volna kapura, de Turňa időben közbelépett. A 81. percben ismét Mervó előtt adódott lehetőség, de lövését Kuciak hárította.

A lefújásig már több gól nem esett, így négy gólos mérkőzésen döntetlenezett a DAC. A sárga-kékek továbbra is őrzik veretlenségüket, sorozatban 15 bajnoki mérkőzésen nem kapott ki a DAC. Az utolsó két fordulóban Sároseperjesre és Rózsahegyre látogatnak, az Európa Liga érdekében hat pontot kell szerezni!

FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŽP Šport Podbrezová 2:2 (1:1)
Gólszerzők: 24. Šafranko, 59. Vida – 28. Mikuš, 63. Opoku Bernadina
Sárga lapok: 15. Huk, 45. Michalík, 84. Kontár – 34. Turňa, 38. Kostelný
7.139 néző
FC DAC: Slávik – Živkovič, Huk, Michalík (85. Sarr), Davis – Ljubicic – Vida, Aluku (63. Kontár), Ľupták (71. Mervó), Pačinda – Šafranko.
Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Migaľa (66. Magda) – Viazanko, Kupčík, Podio, Bernadina – Kochan (89. Kačerík), Mikuš (77. Kuzma)

https://www.facebook.com/events/828403835283370