14 millió euróból épült meg a MOL Akadémia

By
Updated: november 16, 2018

Hivatalosan is átadták a dunaszerdahelyi MOL Akadémiát, amely a DAC futballklub működését és ifjúságnevelését fogja segíteni a jövőben. 

A hivatalos sajtótájékoztatón Világi Oszkár tulajdonos felvázolta az akadémia építésének költségvetését, amely négy fő részből tevődött össze.

„Az akadémia teljes költségvetése 14 millió euró volt, az összeg részét képezték a magyar és a szlovák szövetségtől kapott támogatások, továbbá a Bethlen Gábor alap támogatása és a klub önrésze. Az MLSZ 2,1 milliárd forint, a szlovák labdarúgó-szövetség 500 ezer euró, a Bethlen Gábor alap pedig 300 millió forint támogatást nyújtott. A klub részéről a költségvetésbe 6 millió euró került, ebből 3 millió banki hitel, 3 millió önrész volt. Sajnálom, hogy a szlovák szövetségtől nem kaptunk többet, az itteni gyerekek megérdemelték volna. A MOL az Akadémia névadó szponzorja és támogatásával a mindennapi életét segíti.”

Külön érdekes, hogy a szlovák labdarúgó-szövetség csak fél millió euróval támogatta az akadémia megépítését, holott a korosztályos válogatottakban 30 játékos szerepel a DAC futballklubból.

Uverejnil používateľ Sportolunk.sk Piatok 16. november 2018