Már 14. alkalommal rendeztek téli úszást Dunaszerdahelyen

By
Updated: december 19, 2017

Immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg a hagyományos téli úszást a dunaszerdahelyi Pingvinek csapata. Az elvetemült úszók a Thermalpark melletti tóban mártózhattak meg. A levegő hőmérséklete 4 fok, a víz hőmérséklete 5 fokos volt.

Az idei úszást Horváth Zoltán, Dunaszerdahely alpolgármestere nyitotta meg és megemlékezett a csehszlovák úszás alapítójáról, Dr. Makai Józsefről, aki idén októberben hunyt el. A úszás során 11 résztvevő leúszta a 750 méteres távot, ezzel is tisztelegve Makai doktor emléke előtt. Fia, Makai Zoltán idén csatlakozott a Pingvinek csapatához, aki együtt fog készülni a csapattal a következő megmérettetésekre, és a Pingvinek nemzetközi kapcsolattartója lesz.

Hideghéty Tibor,a dunaszerdahelyi Pingvineket támogató Sportfanatic sportklub vezetője köszöntötte továbbá a nemrégiben Skóciában remekelő úszókat is, akik világcsúcsot állítottak be a Loch Ness-i tavon. Pék Dezső, Pék András és Nyáry Richárd jövő évi tervei közt szerepel a La Manche csatorna oda-vissza történő átúszása is.

A téli úszás résztvevői maximum 22 percet tölthettek a mindössze 5 fokos vízben, ennél tovább csak saját felelősségre tartózkodhattak bent. Legtovább a mindössze 18 éves, ám rutinos “jegesmedve, a dunaszerdahelyi Mészáros Máté bírta, aki elképesztő, 27 perc 17 másodpercig a vízben tartózkodott.

by bété