Világkupa és Európa-bajnokság a Slovaka Ringen

By
Updated: júl 13, 2018

Két sikeres, világhírű sorozatot rendeznek a dióspatonyi Slovakia Ringen, ahol a FIA ETRC kamion Európa-bajnokság és a FIA WTCR túraautó világkupa versenyét bonyolítják le.

Még sosem rendeztek egy hétvégén két ilyen rangos sorozatot, egyedülálló lehetőség előtt a Slovakia Ring szervezői.
Az eredeti versenynaptár szerint Argentína lett volna a WTCR jelenlegi házigazdája, de anyagi okok miatt nem tudták vállalni a rendezést, ezért a sorozat promótere a Slovakia Ringet kérte fel.
Az ETRC kamion Európa-bajnokság mellett az szurkolók a WTCR sorozatát is megtekinthetik.

A túraautó-világbajnokság (WTCC) és a TCR International fúziójából született új sorozat, a WTCR 26 állandó indulóval vág neki a bajnokságnak, s hozzájuk csatlakozik minden versenyhelyszínen két szabadkártyás pilóta. Ám számunkra még ennél is fontosabb, hogy a mezőny tagja lesz egy Hyundai volánjánál Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság tavalyi ezüstérmese, aki idén is harcba száll a bajnoki címért.

Szombaton, július 14-én 10:35-től az ETRC első kvalifikációját, 12:00-tól a WTCR első versenyét, 13:35-től az ETRC első versenyét, majd 15:10-től a WTCR első kvalifikáciját tartják. Ezután 16:45-től az ETRC második versenyét, 19:00-tól a WTCR második versenyét rendezik.