Szlovák kapust igazolt a Debrecen

By
Updated: február 15, 2018

Szlovák kapust igazolt a Debrecen, a DVSC csapatában folytatja Tomáš Košický, aki egy éves szerződést kötött, további kétéves opcióval – közölte a klub honlapja. 

A 31 éves, 197 centi magas egyszeres szlovák válogatott kapus február elején érkezett együttesünkhöz próbajátékra, a Kisvárda elleni második felkészülési mérkőzést végigvédte, és teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot.

A Debrecen azért kényszerült megerősíteni a kapus posztot, mert a csapat korábbi játékosa, a csallóközi Novota János egészségügyi problémák miatt kényszerült befejezi profi pályafutását.

Tomáš Košický a pozsonyi Internél kezdte profi pályafutását, majd 2008-ban az olasz Cataniához igazolt, ahol négy évet töltött. Ezt követően a szintén olasz Novara szerelését húzta magára, itt 48 mérkőzésen lépett pályára. 2014 nyarán leigazolta a görög Asztérasz Trípolisz, ahol 32 meccsen védett, a csapattal szerepelt az Európa-liga csoportkörében is, védett többek között a Tottenham, a Partizan Belgrad és a Besiktas ellen.

Legutóbb az izraeli Hapoel Ra’anana együttesében szerepelt, az őszi szezonban kilenc mérkőzésen kezdődött a nevével az összeállítás.