Nikolics: Harcoltunk, de gólokat is kell szerezni

By
Updated: marec 28, 2018

Nikolics Nemanja, a magyar labdarúgó-válogatott csatára szerint „benne volt a döntetlen“ a Skócia elleni felkészülési mérkőzésben, melyen 1-0-ra kikapott a csapat, de azt is megjegyezte, hogy leginkább csak küzdött, s nem játszott jól az együttes.

„Bármit mondanék, az kifogás lenne és alibi, amit nem akarok keresni. Négy nap alatt kétszer vesztettünk, ezt nehéz feldogozni, bár a mai meccsen egy döntetlen benne volt a játékban“ – hangsúlyozta Nikolics a Groupama Arénában.
„Ma harcoltunk, küzdöttünk, de a foci nemcsak erről szól, nem elég csak futni. Gólokat kell szerezni, és szép játékot mutatni“ – fejtette ki a Chicago Fire csatára, aki csereként lépett pályára a hajrában. – „Ezt a sportot gólokra játsszák, ha csak futni és harcolni akarunk, akkor rossz sportágat választottunk.“

A második félidőre beállt védő, Szabó János arról beszélt, hogy megviseli a játékosokat a vereség. „A mai meccsből azt szűrném le, hogy igyekeztünk, mentünk, csináltuk, de nem jött össze az egyenlítés“ – mondta.

„A mai találkozó jobban nézett ki, mint a pénteki, de legyünk őszinték, nem volt nehéz“ – szögezte le Elek Ákos. Hozzátette, a csapat kompaktabb volt, a védekezés helyenként jól működött. Véleménye szerint a kazahok ellen nem érdemeltek döntetlent, ez most reálisabb lett volna. „Jó lenne, ha ez a fajta hozzáállás megmaradna, és ehhez jobb játékot hozzá tudnánk tenni, akkor sikeresebbek lehetünk a jövőben. Ma nem volt nehezebb jobban játszani, de a két vereség nem néz ki jól“ – ismerte el Elek.

Arra a kérdésre, hogy a csapatnak szüksége lenne-e egy játékmesterre, aki összefogja az együttest, azt felelte, egy ilyen játékos most hiányzik a keretből. „Ilyen most nincsen, de nem is lesz szerintem egy ideig. Felesleges Gera Zoli utódját keresni, mert ő egy zseni, ahogy Zlatan Ibrahimovicot sem tudja pótolni a svéd válogatott, úgy mi sem fogjuk tudni“ – fejtette ki a középpályás.

Fotó: origo.hu