Edzőváltás a Haladásnál, Mészöly távozik

By
Updated: august 29, 2017

A kedd délelőtti edzés előtt közös megegyezéssel szerződést bontott a Szombathelyi Swietelsky-Haladás Mészöly Géza vezetőedzővel – közölte a klub honlapja.

Kedd délelőtt edzésre gyülekeztek a zöld-fehér futballisták. A tréning kezdete előtt azonban Tóth Miklós ügyvezető igazgató az öltözőben közölte a játékosokkal, hogy a klub és Mészöly Géza közösen értékelte az elmúlt hetek eseményeit, és úgy látták jónak, ha közös megegyezéssel szerződést bontanak.

Mészöly tehát már nem a Haladás vezetőedzője és kérdéses a szakmai stáb – Csordás Csaba és Gál István másodedzők, Jakab Csaba kapusedző és Garami Zsolt erőnléti edző sorsa. Amennyiben az új – egyelőre ismeretlen tréner – igényt tart a munkájukra, természetesen maradhatnak. A keddi edzést mindenesetre Orbán Attila erőnléti tréner tartotta.

Mészöly Géza a 2014/15-ös, akkor még 16 csapatos bajnokság hajrájában, a 15., kieső helyen vette át a Haladás irányítását. Az utolsó négy fordulóban a bent tartotta a vasiakat: a 14. helyen zárt a zöld-fehér együttes. Ezt követően három évre szóló, 2018. június 30-ig szóló kontraktust írt alá a tréner. A 2015/16-os bajnokságban – immáron 12 csapatos NB I-ben – az ötödik, a 2016/17-esben pedig a hatodik helyre kormányozta a gárdát.