Brašeň: Sokat számított Radványi Miklós személye

By
Updated: jún 3, 2017

Jakub Brašeň azon hat játékos közé került, akikre a DAC szakvezetése nem tartott igényt. A 28 éves középpályás viszont nem maradt csapat nélkül, két éves szerződést kötött a Mezőkövesd együttesével, melyet Radványi Miklós irányít. 

„Három és fél évet töltöttem Dunaszerdahelyen, ahol elégedett voltam, egy rossz szavat sem mondhatok a klubra. Nagyon szép időszak volt, sok mindent megéltünk. A bajnokság vége előtt voltak jelek a szerződés hosszabbításra, de végül úgy döntöttünk, pontot teszünk a közös munkára. Voltak ajánlataim Szlovákiából, de ki akartam próbálni magam külföldön is. Úgy gondolom, a Mezőkövesd jó választás volt. Bevallom, az átigazolásomnál nagy szerepe volt Radványi Miklósnak, aki nem sokkal a bajnokság vége előtt vette át a gárda irányítását és az első osztályban tartotta a csapatot. Ő szólított meg, ugyanis a DAC-ban is együtt dolgoztunk és nagyon jó kapcsolatokat ápoltunk. Ez is nagyban közrejátszott a választásnál. Mezőkövesd egy szép kis város, kiváló stadionnal. Meglátjuk, mit hoz az idő, de úgy gondolom, a magyar bajnokságban minden remekül működik.“ – nyilatkozta a Šport napilapnak Jakub Brašeň.

A csapatban nem marad magára, több ismerőst is talált. „Tujvellal együtt játszottunk a DAC-ban, Peter Šulekkal Besztercebányán. Hudák akkor játszott Dunaszerdahelyen, amikor én még nem, Fótyikot pedig Zsolnáról ismerem.“

A Mezőkövesd az elmúlt idényben a kiesés ellen küzdött, a következő évadban viszont nagy változások jöhetnek. „Nem a kiesés elkerülése miatt jöttem, Radványi edző is elmondta, hogy a keretben nagy változások lesznek, ezáltal a minőség is jobb lesz. Remélem, teljesen más helyeken fogunk mozogni a táblázatban, mint az elmúlt idényben.“

Fotó: Neuschl Agency

Váltsd valóra futball álmodat a Futbalový sen utazási irodával, és utazz el kedvenc csapatod mérkőzésére! Bővebb infó ITT.