Šafranko lett az Aalborg legdrágább igazolása

By
Updated: august 22, 2017

A szlovák U21-es válogatott a lengyelországi EB-n nyújtott teljesítmény után remek reklámot csinált a játékosok számára, ennek jele, hogy Pavol Šafranko a dán Aalborg együtteséhez igazolt.

A 22 éves támadó 2017 januárjában csatlakozott a DAC csapatához, tavasszal 12 mérkőzésen hat gólt jegyzett, így nem meglepő, hogy több klub érdeklődését is felkeltette. A dán Aalborg már júniustól érdeklődött a dunaszerdahelyi játékos iránt, ugyanis a csapat támadójátékát kellett megerősíteni.

A játékos menedzsere, Emil Kovarovič szerint az Aalborg remekül feltérképezte a támadót, több mérkőzésen is látták. „A DAC a játékos lehetőségét tartotta szem előtt, a tárgyalások korrektül és nehézségek nélkül zajlottak. A szerződés feltételei a játékos számára kedvezően lettek kialakítva, a fizetés minden évben növekszik. Ehhez jönnek a különböző egyéni prémiumok. Már csak a játékos teljesítményén múlik, hogy anyagilag is jól járjon. A dán csapat szerint ez volt az Aalborg legdrágább átigazolása.“ – nyilatkozta Kovarovič a Šport napilapnak. Különböző pletykák szerint az átigazolási összeg egy millió euró körül mozog.

Az Aalborg BK négyszeres dán bajnok, legutóbb a 2013/2014-es idényben nyerte el a bajnoki trófeát. Az Aalborg volt az első dán együttes, amely bekerült a Bajnokok Ligája csoportkörébe.