Rekordösszegért igazolt a Bayern München

By
Updated: jún 15, 2017

A Bayern München labdarúgócsapata klubrekordot jelentő 41,5 millió euróért szerezte meg az Olympique Lyontól a középpályás Corentin Tolissót.  A német egyesület szerdai bejelentése szerint a 22 esztendős futballista öt évre írt alá.

A bajorok ezt megelőzően Javi Martínezért fizették a legtöbb pénzt, a spanyol védekező középpályást 40 millióért igazolták le 2012-ben. A francia válogatottban idén bemutatkozott Tolisso teljes vételára további hatmillióval emelkedhet bizonyos feltételek teljesülésével.

„Nagyszerű időszakot töltöttem Lyonban, amiért hálás vagyok. Alig várom, hogy Európa egyik legnagyobb klubjában futballozzak, ahol nagy céljaim vannak” – olvasható Tolisso nyilatkozatában.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayernt működtető gazdasági társaság vezérigazgatója szerint nagy versenyben szerezték meg Tolissót, aki Carlo Ancelotti vezetőedző kívánságlistájának élén állt.

A müncheniek sorozatban ötödször nyerték meg idén a német bajnokságot, ugyanakkor a Bajnokok Ligájában 2013-as sikerük óta nem jutottak túl az elődöntőn.