Döntetlen Belgrádban, közel a továbbjutáshoz a Videoton

By
Updated: august 18, 2017

A Videoton gól nélküli döntetlent ért el a szerb Partizan Belgrád vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező negyedik fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A székesfehérváriak így jó helyzetből várhatják a jövő csütörtöki, felcsúti visszavágót. A párharc győztese a csoportkörbe jut.

Európa Liga-selejtező, 4. forduló, első mérkőzés:
Partizan Belgrád (szerb)-Videoton FC 0-0
Belgrád, 100 néző, v.: John Beaton (skót)
sárga lap: Rádin (20.), illetve Pátkai (25.), Henty (46.), Fiola (52.), Szolnoki (55.)

Partizan Belgrád: Stojakovic – Vulicevic, N. Miletic I., Ostojic, N. Miletic II. – Jankovic (Djurickovic, 78.), Jevtovic, Rádin, Soumah (Ilic, 66.) – Djurdjevic (Jovanovic, 80.), Tawamba

Videoton FC: Kovácsik – Szolnoki, Juhász, Fiola, Stopira – Nego, Hadzic (Géresi, 32.), Pátkai, Henty (Maric, 77.) – Scepovic (Szabó B., 43.), Lazovic

Izgalmasan indult a mérkőzés, ugyanis előbb a Partizannak volt egy kapufája, majd a Videoton is gólt szerezhetett volna. Ezt követően viszont sokkal óvatosabbá vált a játék, a kapuk alig forogtak veszélyben, mindössze Djurdjevicnek volt egy olyan lövése, amely épphogy célt tévesztett. Az első félidő derekán sokat töredezett a játék, a szünet előtti percekben viszont a Videoton futballozott veszélyesebben, gólt azonban nem sikerült szereznie.
A folytatásban ismét mindkét gárda a biztonságra törekedett, egyik sem vállalt komolyabb kockázatot, így többnyire mezőnyjátékkal telt az idő. Néhány pontrúgás, vagy távoli lövés jelenthetett volna veszélyt, de ezek is többnyire elkerülték a kaput.

A Partizan ugyan szerzett egy gólt, a Videoton lőtt egy kapufát, de mindkettőt szabálytalanság előzte meg, így ez sem volt valós veszély. A hajrában sem változott a játék képe, úgy tűnt, mindkét félnek megfelel a döntetlen, az utolsó pillanatokban mégis nyerhetett volna a magyar bajnoki ezüstérmes, de a szerbek kapusa nagy bravúrral védte Pátkai Máté közeli lövését.