Elképesztő milliókért indul a harc a Bajnokok Ligájában

By
Updated: september 12, 2017

A trófea elnyerésével járó presztízs mellett rengeteg pénz is a tétje a labdarúgó Bajnokok Ligája kedden kezdődő főtáblás szakaszának, a győztes akár 50 millió euró felett kereshet.

Az a 32 együttes, amely felkerült a főtáblára, már ezért 12.7 millió eurót kasszírozott. Azok a csapatok, amelyek továbbjutnak a csoportból a nyolcaddöntőbe, újabb hatmillió euróra számíthatnak.

A további fordulók közül a negyeddöntőbe jutás 6.5 millió eurót, az elődöntős szereplés 7.5 millió eurót ér, a döntő vesztese 11 millió euróval gazdagodik, a végső győztes 15.5 millió eurót kap még az európai szövetségtől (UEFA).

A kontinentális szervezet összesen 1.3 milliárd eurót oszt ki a BL-résztvevő csapatok között, amelyek a csoportkörben további bónuszokra tehetnek szert: minden egyes győzelem 1.5 millió eurót jelent, míg a döntetlenért 500 ezer jár. Mindez azt jelenti, hogy egy együttes a pályán mutatott teljesítményével maximálisan (százszázalékos csoportkör, plusz végső győzelem) 57.2 millió eurót kereshet a Bajnokok Ligájával.

A fenti összeget az UEFA kiegészíti az 507 millió eurós úgynevezett kereskedelmi alapból, amelyből attól függően kapnak a csapatok, hogy mekkora a televíziós reklámértékük. Ennek pontos összegét a sorozat zárása után határozza meg a szervezet.

https://www.facebook.com/events/828403835283370