Bénes László: Nagy lépés a Bajnokok Ligája nevezés

By
Updated: november 25, 2016

Újabb mérföldkőhöz érkezett a csallóközi Bénes László karriere, aki a Borussia Mönchengladbach első csapatának Bajnokok Ligája mérkőzésén a kispadon kapott helyet. A német együttes végül 1:1-es döntetlent ért el a sztárokkal felvonuló Manchester City ellen, a fiatal tehetség viszont ezúttal még nem lépett pályára. 

Mikor tudtad meg a nagy hírt? 

Kedden a délutáni edzés után tudtam meg, hogy a keretben leszek. Nagyon örültem, mert ugye még bajnoki és kupamérkőzésen sem voltam nevezve, és mindjárt a Manchester City ellen ott lehettem a kispadon. Kicsi korom óta az volt a célom, hogy Bajnokok Ligája mérkőzést játsszak. Igaz, még nem léphettem, de már ez is nagy lépés.

Milyen volt a mérkőzés hangulata? 

A hangulat, az atmoszféra az fantasztikus volt, az első perctől az utolsóig megállás nélkül szurkoltak. Így sokkal jobb átélni, hogy a pálya mellett a cserepadon vagyok, mintha a lelátón ülnék.

Milyen információkkal rendelkeztél a Manchester City játékosairól? 

Az összes játékost ismertem, hiszen őket mindenki ismeri, akik a futballt szeretnek. Már a meccs előtti értekezlet is érdekes volt, mert az edző olyan sztárokról beszélt, mint Agüero, Sterling, a világ legjobb játékosairól. 2-3 méterrel előttem futottak. Élőben minden más. A pálya széléről lehetett látni a mozdulatokat, hallottam Guardiola utasításait. Ezt a televízióból nem látni.

benes090

Sikerült valamelyik sztárral mezt cserélni?

Gondolkoztam a mezcserén, de nem játszottam, nem léptem pályára, így érdekes helyzet lett volna, ha valakitől mezet kérnék. Remélem legközelebb, ha a keretben leszek, pályára is lépek. A következő BL mérkőzés a Barcelona ellen lesz, amely még jobb csapat, mint a City. Remélem, a spanyolok ellen is nevezni fognak.

Egyre közelebb kerültél a kitűzött célhoz, a bemutatkozáshoz. 

Az utolsó négy mérkőzésre is az a célom, hogy a Bundesliga keretbe kerüljek. Nem lesz egyszerű, de remélem sikerül. A  csapat három fronton küzd: Bajnokok Ligája, a Bundesliga és a Német Kupa. Remélem, december végéig kapok esélyt a bemutatkozásra, vagy a keretbe kerüljek. A fél szezonra a célom az volt, hogy a lehető legtöbbször nevezzenek a mérkőzésekre. Egyelőre ez csak egyszer sikerült, remélem tavasszal erre több alkalommal is sor kerül.

https://www.facebook.com/events/828403835283370