Visszavonul a somorjai Horváth Csaba

By
Updated: január 14, 2018

Egy somorjai legendával lesz kevesebb a csallóközi futballpályákon, az év elejével visszavonul az STK egyik meghatározó játékosa és csapatkapitánya. 

A klub honlapjának beszámolója szerint szögre akasztja a futballcipőt a somorjaiak egyik meghatározó játékosa, Horváth Csaba. A 35 éves hátvéd a téli szünet alatt döntött pályafutásának lezárásól.

„A döntésen régóta gondolkodtam. Egy bizonyos korban már másképp nézek a profi futballra. Szép évek voltak, de többet szeretnék a családommal és az életem következő fejezetével foglalkozni. Nem távolodok el az STK-tól, továbbra is tervezek a klub kötelékében maradni. “ – részletezte döntésének hátterét Horváth Csaba.

A tapasztalt játékos az STK neveltje, ahonnét a cseh Synot Staré Mesto csapata után Trencsénbe került és csaknem 100 mérkőzésen lépett pályára. Ezután három évig a holland ADO Den Haag együttesében szerepelt, majd Lengyelország felé vette az irány. Az Ekstraklasában a Zaglebie Lubin és a Piast Gliwice színeiben futballozott, majd 2016-ban visszatért Somorjára.

Fotó: stksamorin.sk