Súlyos pénzbüntetést és eltiltást kapott a Slovan alelnöke

By
Updated: máj 18, 2018

A Szlovák labdarúgó-szövetség Fegyelmi bizottsága május 17-i ülésén tárgyalta a Slovan alelnökének, ifj. Ivan Kmotrínak az ügyét. A bizottság a Slovan alelnökét a Slovan-Rózsahegy kupadöntőben mutatott magatartása miatt idézte be ülésére.

Az említett mérkőzés félidejében Ivan Kmotrík megjelent a játékvezetők öltözőjében, amikor erre nem volt jogosult. A találkozó során a Slovan szurkolói petárdákat és füstbombákat dobáltak a játéktérre, Ivan Kmotrík a lelátóhoz ment és vulgáris jelzőket kiabált a szurkolókkal. Ráadásul a televízió kamerái előtt Kmotrík megemelt karlendítést használt. Ebből kifolyólag a Fegyelmi bizottság a futball jó nevének megsértéséért, diszkriminációért és vulgáris megnyilvánulásért 10 ezer eurós büntetéssel sújtotta a Slovan alelnökét. Ezen kívül 2018. 12.31-ig nem tartózkodhat az öltözőben, a technikai zónákban és a delegált személyek számára fenntartott helyeken.

Május 1-én a Slovan-Rózsahegy kupadöntőben 3:1-es pozsonyi vezetésnél a fővárosi ultrák petárdákat és füstbombákat dobáltak a játéktérre, ami miatt kétszer is félbeszakították a találkozót. A Slovan alelnöke, ifj. Ivan Kmotrík a vendégszektorhoz ment és próbálta lenyugtatni a szurkolókat, ehelyett vulgáris rigmusokat énekelt velük. A rendbontás nem csitult, ezért a rendőrség kiürítette a lelátót, így saját szurkolói nélkül ünnepelték a kupagyőzelmet a Slovan játékosai.