Negyvenen vettek részt az 5. felsővámosi FIFA-bajnokságon

By
Updated: december 18, 2017

Szinte az egész világon egyre nagyobb teret hódítanak a különböző virtuális -és videójátékok, amelyeket akár egyénileg, akár csoportban is játszhatják a résztvevők – kényelmesen, otthon. Hogy fokozzák a hangulatot és a “versengést”, a felsővámosi Katona Adrián és Sándor Roland 2015 augusztusában álmodtak egy merészet, és megszervezték az első FIFA-bajnokságot a helyi kultúrházban. December 15-én már az ötödik versenyt tudhatták maguk mögött. A bajnokságról Katona Adriánt kérdeztem.

Hogyan született meg a verseny ötlete?
Roli és én játszottunk, s beszélgettünk, hogy miért ne lehetne a haverok közt csinálni egy versenyt. Neki is álltunk szervezkedni, beszélni minél több ismerőssel, akiről tudtuk ,hogy ő is szereti ezt a focis játékot. Felkerestük a helyi polgármestert, hogy megszervezhetnénk-e a kultúrházban. Erre ő egyértelműen pozitív választ adott, és támogatta is az ötletet.

Milyen volt az első verseny iránt az érdeklődés?
Mivel tényleg csak szimplán egy barátok közti versenynek indult, még nem volt nagy érdeklődés. A végére azonban egészen meglepődtünk, hiszen kellemeset csalódtunk az egészben. Az első versenyt egy volt felsővámosi fiatal srác, ifj.Seszták László nyerte.

Milyen menetrend szerint zajlik egy ilyen bajnokság?
A verseny menetrendje csoportmérkőzésekkel kezdődik, amit az előző napi sorsolás alapján játszanak a versenyzők. Minden csoportból a két legjobb versenyző bejut az egyenes kieséses részbe, ahonnan az út már a döntőbe vezet.

Sok az új jelentkező az évek során vagy általában a megszokott emberek jelentkeznek mindig?
Természetesen vannak olyan versenyzők, akik minden egyes versenyünkön eddig részt vettek, és alig várják a következőt, de minden alkalommal vannak új jelentkezőink is, aminek nagyon örülünk.

Hogyan összegeznéd az 5. FIFA-bajnokságot?
A legutóbbi versenyen sikerült megdönteni az eddigi nevezési rekordot: összesen 40 versenyző jelentkezett. Minden versenyzőtől pozitív visszajelzéseket kaptunk, teljesen emg voltak elégedve. Nekünk, rendezőknek kicsit nehéz dolgunk volt. Mivel nagyon sok ember volt, sok mérkőzés ment egyszerre. Mindenre oda kellett figyelni: minden eredményt pontosan vezetni, illetve felelni a versenyzők hangulatáért. Szerintem maximálisan sikerült helytállnunk minden téren.

Kik lettek végül a mostani befutók?
Ami a verseny kimenetelét illeti, idén sem sikerült duplázni egyik eddigi verseny nyertesének sem. Egy újabb nevet jegyezhetünk be az eddigi győzteseink közé. Az első helyen Krcsek Máté végzett, aki fölényes győzelmet aratott a döntőben, a második helyezett Losonszki Márk ellen. A harmadik helyen a tavalyi győztes, Eke Győző végzett.

Milyen nyereményekkel gazdagodtak a nyertesek?
Az első három helyezett kupával, illetve egyéb vásárlási utalvánnyokkal és ajándékokkal lettek jutalmazva. A negyedik helyezettet sem hagyhattuk, hogy ajándék nélkül térhessen haza. A megosztók közt kisorsolt díjat és egyben a vigaszdíjat Bertók Tibor vihette haza.

Milyen a támogatottsága ennek a kezdeményezésnek?
Nagy részben önerőből hoztuk létre az eseményt, ám persze pár támogató is hozzájárult a verseny létrehozásához.

Mikorra tervezitek a következő bajnokságot?
Nyárra tervezzük a következőt, de ez pontosan majd a jelentkezőkön fog múlni. Természetesen vannak konkrét tervek, kisebb-nagyobb újításokkal készülünk, de ez egyelőre maradjon a mi titkunk, és hagyjuk meglepni a versenyzőket.

bété