Holman: Fontos volt, hogy az első évemben trófeát nyerjek

By
Updated: máj 15, 2018

Egy gólos győzelmet aratott a Slovan a DAC otthonában, az égszínkékek mezében Holman Dávid 70 percet töltött a pályán.

A magyar középpályás 45. percben beadott szögletéből szerezte meg a Slovan a három pontot érő találatot, ezzel feljöttek a tabella második helyére.

„Nagyon kiegyensúlyozott mérkőzés volt, mindkét oldalon adódtak helyzetet, egy agresszív kemény futballt játszott mindkét csapat. Szerencsére mi használtuk ki a lehetőségeinket. Nagyon örülök a három pontnak. A gól előtti szögletet szoktuk gyakorolni, nagyjából a kupadöntőben s hasonló helyzetből találtunk a kapuba.” – értékelte a DAC felett aratott győzelmet a 25 éves játékos.

Eredményes első idényt zárhat Pozsonyban Holman Dávid, csapatával megnyerte a Szlovák Kupát és a tabella második helyén végezhet. „Nagyon örülünk a kupagyőzelemnek, fontos volt, hogy az első évemben trófeát nyerjek. A bajnoksággal kapcsolatban viszont felemásak az érzéseim. Olyan pontokat hullajtottunk el olyan csapatok ellen, melyeket nem szabad megengedni, ha bajnok akar lenni a csapat. Ha ezeket kijavítjuk, jövőre erős és kiegyensúlyozott csapatunk lehet.”

Remek teljesítményt nyújtott a magyar középpályás, ugyanis folyamatosan kiváló értékeléseket kap. Ebben az idényben 18 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ez alatt 3 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. „Ennek nagyon örülök, de nem vagyok teljesen elégedett a teljesítményemmel. Hatékonyabb szeretnék lenni a gólpasszok és a gólok terén. Van hova fejlődnöm.”

Júniusban két felkészülési mérkőzés vár a magyar válogatottra, talán már Holman Dáviddal a soraiban? „Erre nagyon nehéz mit mondani. Bízom benne, hogy egyszer felhúzom a címeres mezt. Hogy mikor, azt a szövetségi kapitány fogja eldönteni.”