Belőlük állhatna a profi labdarúgók felvidéki válogatottja

By
Updated: január 2, 2018

Az elmúlt években talán még sosem szerepelt profi csapatoknál ilyen sok felvidéki labdarúgó, a környező országok élvonalaiban, de a másodosztályban is szép számmal találni magyar játékost. 

Ezúttal annak néztünk utána, milyen felvidéki válogatott állítható össze a profi játékosokból.

Kapus poszton nincs hiány, ugyanis Debrecenben Novota János, Pakson pedig Molnár Péter szerepel, ráadásul Novota már válogatottként érkezett a Loki csapatához, az NBII-ben pedig a Békéscsaba alapemberének Ribánszki László számít.

Hátvéd poszton az egyik legtapasztaltabb felvidéki magyar Saláta Kornél (Slovan), aki az orosz bajnokságban is kipróbálta magát, de ott van még Hudák Dávid (Mezőkövesd), Ágh Zoltán (Sopron), Németh Zsolt (Gyirmót), Szépe János (Mosonmagyaróvár) vagy Medgyes Sinan (Budaörs).

A középpályások között nagy karriert futhat be a doborgazi Bénes László, aki a Bundesligában szereplő Mönchengladbach együttesében bizonyíthat, míg a cseh Jihlavában Urblík József számít alapembernek. A nagymegyeri Pongrácz Viktor az ETO, Mészáros Karol a Haladás csapataiban kapott rendre lehetőséget. Gyirmóton Szőcs László és Varga Péter, Budafokon Vankó Imre, Zalaegerszegen Szabó Marek, Dorogon Lénárt Tamás, Győrben Kovács Krisztián jeleskedett.

Támadók is akadnak szép számmal. Szarka Ákos Diósgyőr, Priskin Tamás a Ferencváros csapatát erősíti. Mosonmagyaróváron Zsigmond Kevin, a Haladásban Pinte Patrik, Dorogon pedig Faragó Tamás szerepelt az ősszel. Tavasszal visszatér az NBI térképére Harsányi Zoltán, aki a Balmazújváros csapatát fogja erősíteni.

A névsorban többnyire olyan labdarúgókat tüntettünk fel, akik az első ligán kívül legalább a második vonalban rendszeresen szerepelnek.

Természetesen egy ilyen válogatott összehozásához kicsi az esély, ugyanis profi játékosok lévén a klubcsapatok szava dönt, de jóleső érzés látni a sok felvidéki magyar labdarúgót, profi körülmények között szerepelni.

Íme a felvidéki profikból álló kezdőcsapat: 

Novota János (Debrecen) – Ágh Zoltán (Sopron), Saláta Kornél (Slovan), Hudák Dávid (Mezőkövesd), Németh Zsolt (Gyirmót) – Urblík József (Jihlava), Kiss Filip (Al-Ettifaq), Mészáros Karol (Haladás), Bénes László (Mönchengladbach) – Szarka Ákos (Diósgyőr), Priskin Tamás (Ferencváros).

Cserék: Molnár Péter (Paks), Ribánszki László (Békéscsaba), Pinte Patrik (Haladás), Faragó Tamás és Lénárt Tamás (Dorog), Zsigmond Kevin és Szépe János (Mosonmagyaróvár), Križán Richárd (Nyitra), Kontár Zoltán (DAC), Sandal Dominik, Szőcs László és Varga Péter (Gyirmót), Szabó Marek (Zalaegerszeg), Kovács Krisztián és Pongrácz Viktor (ETO), Vankó Imre (Budaok), Medgyes Sinan (Budaörs), Harsányi Zoltán (Balmazújváros).