Anyagi nehézségek miatt marad világbajnokság nélkül a felvidéki válogatott

By
Updated: máj 4, 2018

Hidegzuhanyként érkezett a hír, miszerint a Felvidéki labdarúgó-válogatott lemondta világbajnoki szereplését és nem lesz ott Londonban a Conifa által rendezett tornán.

A részletekről Nagy Dávid, az egyesület ügyvezetője nyilatkozott.

Sajnos megalakulásunk óta, immár negyedik éve anyagi nehézségekkel küzdünk és ez mostanra csúcsosodott ki. Nagyon sajnáljuk, hogy meg kellett hoznunk ezt a radikális döntést, viszont hisszük és reméljük, hogy megerősödve fogunk kijönni ebből a hullámvölgyből.

Befolyásolja ez a döntés a válogatott további működését?

Mindenképp. Egy mérföldkőhöz érkeztünk. Most minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megteremtsük a kellő anyagi hátteret a működéshez. Amennyiben ez sikerül, ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Amennyiben nem, akkor komolyan el kell gondolkodni a hogyan továbbról. Legyen bárhogyan is, idén még kiderül.

Megtörténhet a legrosszabb, hogy megszűnik a felvidéki válogatott?

Úgy érzem, hogy a válogatott megszűnésével nagyot veszítene a felvidéki magyar közösség. Szakmailag nagyon magas szinten vagyunk és a játékoskeretünket is már a legfelsőbb osztályok játékosai alkotják. Így méltón képviseltük Felvidéket a nagyvilágban és sikereink által úgy érzem összekovácsoltuk a felvidéki magyar társadalmat. Mindenesetre támogatók nélkül a működése fenntarthatatlan – és a szponzorok nem sorakoznak az ajtónk előtt. Köszönet mindazoknak, akik eddig bármilyen módon segítettek bennünket, viszont így is a költségek jelentős részét önerőből kellett fedeznünk.