Hiába a bajnoki cím, nem indul a Fortuna Ligában a VSS Kassa

By
Updated: jún 13, 2017

Nem jelentkezik be a Fortuna Ligába a kassai VSS, így valószínűsíthető, hogy a második helyezett FC Nyitra jut az élvonalba. A hírt a Košice Dnes portál közölte, kassai forrásokra hivatkozva.

A kassaiak a második liga győzteseként elnyerték a jogot a Fortuna Ligára, viszont a hírek szerint rosszabb sors várhat a VSS együttesére.

A portál szerint a licenckérelem beadásának határideje június 13. kedd éjfél, de a kassaiak ennek nem tudnak eleget tenni, ugyanis rengeteg hiányossággal rendelkeznek. Távozását jelentette be Blažej Podolák elnök, aki az elmúlt évek során támogatta a klubot. Kijelentése szerint nem akarja további tartozásokkal elhalmozni a kassai csapatot, továbbá a tervezett befektető a Zenit Szentpétervár csapatától sem érkezik.

A klub a 2014/2015-ös évad végén anyagi problémák miatt nem kapott rajtengedélyt, így a második ligába kényszerült. A helyzet azóta sem javult, egyre több tartozás kerül napvilágra, melyet a klubvezetők nagyon lassan, vagy egyáltalán nem tudnak teljesíteni.

A mai határidő lejárta után a Ligás Klubok Uniója az elsőligás rajthelyet így a második helyezett Nyitra csapatának ajánlja fel.

Fotó: kosicednes.sk

https://www.facebook.com/events/828403835283370