A Slovan meze a legdrágább a Fortuna Ligában

By
Updated: august 25, 2016

A futballklubok számára az egyik legfontosabb bevétel a reklámtermékek, kegytárgyak értékesítése, de a Fortuna Ligában ez egylőre nem nagyon terjedt el. Míg az európai topklubok mezek százezreit értékesítik, addig néhány szlovák csapatnál még csak nem is kapható.

Sál, kulcstartó, toll és egyéb apróbb tárgyak majdnem minden klubnál megtalálhatók, ezúttal viszont annak néztünk utána, melyik csapatnál kapható mez. Nem egyszer már szem és fültanúi lehettünk annak, amikor egy játékos mezzel ajándékozza meg szurkolóját, de a vásárlásra nem minden klub nyújt lehetőséget.

DAC mez – 35 euró

A DAC esetében egy kiváló fanshop épült ki, több remek kegytárggyal. Szurkolói sálak, pólók, és egyéb tárgyak is kaphatók, ráadásul a csapat hazai és idegenbeli meze is megvásárolható. A fanshop a DAC régi stadionjában és a hazai – szenci – mérkőzéseken is megtalálható. Az ára is mértékletes, 35 euró.

Slovan mez – 79 euró

A pozsonyi Slovan is arra törekszik, hogy minél szélesebb választék álljon a szurkolók rendelkezésére. A meccsmez 79 euró, a szponzori logókat elhagyva olcsóbb.

Trencsén mez – 60 euró

A bajnoki címvédő Trencsén is kielégíti a szurkolók igényeit, meccsmeze 60 euróért vásárolható meg.

Nagyszombat mez – 49 euró

Nagyszombatban az új City Aréna épületén belül található egy minden igényt kielégítő fanshop, amely szintén nagyon sok tárgyat kínál a szurkolók számára. Meccsmez itt is kapható, 49 euróért.

Zsolna – 20 euró

Zsolnán kisebb a választék, viszont a Nike által gyártott mez itt is kapható, mégpedig 20 euróért.

A többi csapatnál már más a helyzet. Mivel a Fortuna Liga csapatainál az internetes lehetőséget vettük alapul, a klubok honlapjain található mezeket tüntettük fel. Ezek ellenére a többi klubnál a helyszínen sem kaphatók mezek, sok esetben még sálak és egyéb tárgyak sem.

Fotók: a Fortuna Liga csapatainak webshopja

 

https://www.facebook.com/events/828403835283370