Tizedik alkalommal rendeztek karate Polgármester Kupát Ekecsen

By
Updated: máj 1, 2018

Idén április 28-án rendezte meg Ekecsen a Seishin Karate Klub a X. Jubileumi Polgármester Kupa, Nemzetközi karate versenyt, amely egyben Sosai Oyama emlékverseny is volt.

Sosai Oyama (Kyokushin Karate megalapítója) 24 év hunyt el, ő volt a világszervezet megálmodója, amely jelenleg 100 országban több mint 100.000 tagot számlál. A versenyre 200 nevezés érkezett 24 klubból, 2 országból (Magyarország, Szlovákia). A jelentkezők közül 125 kezdő, és 75 haladó kategóriában indult.

Az ünnepélyes megnyitó során Polák László polgármester köszöntötte a megjelent versenyzőket, klubvezetőket, és szülőket és nyitotta meg a tornát. Ez után Markovics János a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet elnöke megköszönte Polák Lászlónak, hogy évek óta töretlenül támogatja a rendezvény létrejöttét. Külön köszönet mondott még az Arany János alapiskola igazgatóságának, Tóth Mária igazgatónőnek, és Varga Irénkének (kultúrház igazgatónőjének), akik szintén támogatják a klub működését. Köszöntötte még a klub edzőit Hupian Krisztinát, és Vígh Vivient, akik szintén sokat dolgoztak a versenyzők felkészítésében, és nagyon sokat tesznek a klub működéséért.

 A verseny alatt színvonalas küzdelmeket láthatunk, külön dicséret illeti a klubvezetőket a felkészítésért. Összesen 52 kategóriában hirdettek győztest a Seishin Karate Klub versenyzői 12 első, 17 második, és 13 harmadik helyet szereztek.

Első helyezettek:

Holub Nikol, Pasztorek Kinga (Keszegfalva)

Oláh Lila, Oláh Ákos (Ekecs)

Bognár Krisztián, (Nemesócsa)

Szelle, Tamás, Borbély Barnabás, Bognár Péter, Tóth Fábián, Farkas Attila, Farkas Kevin, Keszegh Dávid (Dunaszerdahely)

A polgármester úr különdíját, a polgármester kupát Zezula Filip (Ekecs) kapta, meg aki kitartóan látogatja az edzéseket.

Májusban még két megmérettetés vár a karatékákra, az egyik Wroclawban megrendezésre kerülő Európa-bajnokság, a másik tornát pedig Vásárúton rendezik.