Három magyar bajnoki címet szereztek a bősi kempósok

By
Updated: február 11, 2018

A Global Grappling sportszervezet Budapesten a soroksári sportcsarnokban tartotta meg az idei Magyar Bajnokságot. A versenyre összesen 319 versenyző 66 klub 553 nevezés nevezett. A Bősi Kempo MMA & BJJ Klub részéről 13 versenyző állt rajthoz.

„Sajnos több kiemelkedő versenyzőnk is lemondta a versenyt, bennünket is megtizedelt az influenza járvány, de az örömünk így annál nagyobb. A rangos eseményen, amely nagyon színvonalas volt, mert a földharc világ színe java részt vett, a kezdőbb harcosainkkal értünk el szép sikereket. Összesen 8 érmet szereztünk és 7 döntősünk volt. Három magyar bajnokunk lett, továbbá 4 ezüst-, és 1 bronzéremmel gazdagodtunk.

Ki szeretném emelni Hodosi Nikolaszt, aki a Gi Grappling szabályrendszerben a döntőben az olimpiai kerettag pápai versenyzőtől szenvedett vereséget, de NoGi Grapplingben viszont végig verte a mezőnyt. Paksi Kevin is a dobogó legfelső fokára állhatott, egy számára gyengébb stílusban, a NoGi Grapplingben lett első, hiszen ő inkább álló bunyós, de sajnos a korosztályában nem volt ellenfele. Pint Imre viszont az állóharcban, Full Contact szabályrendszerben lett magyar bajnok. Nagyon elégedett vagyok, hogy a kevésbé tapasztaltabb növendékeink szépen helytálltak a nívós versenyen.“ – értékelte a bősiek szereplését Gróf Lóránt mesteredző.

Eredmények:

Hodosi Nikolasz Gi Grappling 2. hely, NoGi Grappling 1. hely

Paksi Kevin NoGi Grappling 1. hely

Pint Imre Full Contact 1. hely, NoGi Grappling 4. hely

Cséfalvay Vince NoGi Grappling 2. hely, Full Contact 3. hely

Méhes Róbert NoGi Grappling 2. hely

Raszgyel Sz. Anikó NoGi Grappling 2. hely

Csomor László Gi Grappling 4. hely, NoGi Grappling 5. hely

Cseh Dominik NoGi Grappling 5. hely

Pápai Dávid NoGi Grappling 5. hely

Hegedűs Levente NoGi Grappling 5. hely

Rosztovics János Gi Grappling 5. hely,NoGi Grappling 8. hely

Fekete Gergely Gi Grappling 5. hely, NoGi Grappling 11. hely

Zalka Róbert NoGi Grappling 8. hely