Európa-bajnokságon remekeltek a Seishin Karate Klub növendékei

By
Updated: máj 17, 2018

Május közepén, Lengyelországban rendezték meg idén a felnőtt és junior karate Európa-bajnokságot. A tornán Szlovákiát a Seishin Karate Klub, azon belül Hupian Kristína, Markovics Ádám (Keszegfalva), Jakab Adrienn (Csallóközaranyos) és Cserepes Zoltán (Nemesócsa) képviselte.

A versenyzők már januárban, a téli edzőtáborban megkezdték a felkészülést az idei kontinensviadalra, ezen felül többször vettek részt edzőtáborban Magyarországon, de zajlottak még felkészítő versenyek Lengyelországban, Horvátországban és Dunaszerdahelyen is. A csapat külön edzés tervel készült, ezt a felkészülő versenyek kiváló eredményei is tükrözték.

A tornán 28 ország legjobbjai mérték össze tudásukat. Az Junior korosztályban Cserepes Zoltán litván ellenféllel kezdet, akit bírói döntéssel vert meg. Majd a következő küzdelmében szintén bírói döntéssel verte ukrán ellenfelét. A döntőbe jutásért az utolsó másodpercben fejbe rúgta magyar ellenfelét, majd a döntőben őt rúgták fejbe így a második helyen végzett és megszerezte a klub hatodik Európa-bajnoki helyezését.

Markovics Ádám lengyel ellenfelet kapott, akivel az első menetben alul maradt. Jakab Adrienn ukrán ellenféllel küzdött, aki sajnos szabálytalanul rúgta meg. Így ellenfelét leléptették, de Adrienn már nem folytathatta a küzdelmeket, így a legjobb nyolcban végzett.

Hupian Kristína román ellenféllel kezdett, akit hosszabbításban bírói döntéssel múlt felül. Majd következett egy grúz ellenfél, aki egy nagyon rutinos versenyző. Hét perc nagyon kemény küzdelem után sajnos a bírók a grúz lányt jutatták tovább, így Kristína is a legjobb nyolc között zárt.

„Úgy gondolom, a versenyen az összes versenyzőnk kiválóan helyt állt. Igaz, nem sikerült mindenkinek dobogóra állnia, viszont egy Európa-bajnokságra kijutni is nagy dolog. Le a kalappal a szervezők előtt, kitettek magukért. A tornán nagyon jól éreztük magunkat és város is nagyon kellemes volt. Tervezzük az év további versenyeit. Mindenkinek köszönjük, aki bármilyen módon – anyagilag, lélekben, a szurkolásával vagy az élő közvetítésnél, vagy a felkészülésben segítette a versenyzőket. Külön köszönet a klubtársaknak a segítségért.“ – fejezte ki örömét Markovics János, a Seishin Karate Klub vezetője.