A keszegfalvai Polgármester Kupán remekeltek a Seishin Karate Klub növendékei

By
Updated: jún 19, 2018

A keszegfalvai Seishin Karate Klub már tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Polgármester Kupa Tameshiwari (töréspróba) elnevezésű Nemzetközi Karate Versenyt Keszegfalván, amin két országból közel 80 induló vett részt. A verseny a Lőrincz Gyula általános iskola tornatermében, ahol több feladattal kellett megküzdeniük a versenyzőknek. Volt ahol súllyal kelet távolba dobni, volt ahol egyensúlyozni kellett Svájci labdán, aztán egyensúlypárnán kellett guggolni időre, vagy épp tartani magad a rúdon, és volt deszkatörés is ököllel, kéz éllel, és könyökkel.

A megmérettetést a rajt előtt Lehocký Milan polgármester nyitotta meg, majd elrajtoltak az első futók. A legkisebb gyerekek (5-6 évesek) 2 km, a nagyobbak 4 km (7-12 évesek), és serdülő korosztálytól 5,5km (13 éves kortól) futottak. A távon belül különböző erőnléti és ügyességi feladatokat kellett teljesíteni. A guggolásnál Cserepes Zoltán volt a legügyesebb, 70-et guggolt egy perc alatt, és további 4 feladatott megnyert. A kettlebell nyomásnál Trenčík Nikolas mozgatta meg a legtöbb súlyt, kereken 1 140 kg-ot, ezzel megdöntötte tavalyi rekordját, és a dombmászást is ő teljesítette a leggyorsabban. Hausleitner Mercedes a lányoknál, a sprintnél, és a dombmászásnál volt a leggyorsabb. A törésnél legjobb női törő – Jakab Adrienn- Seishin Csallóközaranyos és a Legjobb férfi törő – Szabó Bálint – Seishin Ekel lett. Idén első alkalommal a szülők is bekapcsolódhattak a versenybe.

A férfiaknál hat, a hölgyeknél öt induló volt, jó példát mutatva ezzel gyerekeik részére. Minden versenyzőnek komoly kihívás volt ez a táv, és mindenkinek sikerült legyőznie saját magát, és túllépni határain. Ez a harcművészetek fő célja. Az erőpróba végén mindenki elfogyaszthatta a jól megérdemelt ebédjét. amit a helyi nyugdíjasklub főzött. A Seishin Karate Klub növendékei 16 első hellyel zárták a versenyt.

A polgármester különdíját, a Polgármester Kupát Markovics Ádám (Keszegfalva) kapta, aki kiváló eredményeket ért el hazai és nemzetközi szinten a 2017/18-as évben, és összesen 9 aranyérmet gyűjtött. Sajnos a versenyen mandula műtétje miatt nem tudott indulni.

Kiváló teljesítményükért Hupian Kristína, és Markovics Ádám az Év Sportolói elismerésben részesültek, mindketten évek óta nagyon komoly eredményeket értek el nemzetközi szinten.