Viláig Oszkár: „Van múzeumunk, shopunk, mezünk és csapatunk!“

By
Updated: marec 2, 2018

Megnyílt a DAC új fanshopja és múzeuma, így a látogatók nem csak a klub tárgyaival hanem a történelmével is gazdagodhat.

A megnyitón Világi Oszkár tulajdonos kiemelte a 114 éves klub történelmét, melyet nem szabad elherdálni. Bemutatták a csapat új mezét, melyet az olasz Macron márka kizárólag a DAC számára készített.

„Két helyszínt nyitunk meg, a múzeumot és a fanshopot. Egy csapat történetében fontos dolog, hogy van múltja, nekünk pedig 114 éves múltunk van. Csak annak a csapatnak lehet múzeuma, amelynek van múltja. És annak a csapatnak, amelynek van múltja, megérdemli, hogy legyen múzeuma. Azt gondolom, hogy mindaz, amit itt látható, azt érezzük, amikor kimegyünk egy DAC meccsre: az összetartozást, a győzelmi akarást. Nem kérdés, hogy büszkék vagyunk a múltunkra, de csak rajtunk múlik, milyen jövő építünk. Amit az előző nemzedék 114 éven át óvott, azt nem szabad elherdálni. A mi feladatunk, hogy ezt az értéket őrizzük és fejlesszük. A történelmi ív mutatja, hogy mennyi küzdelem és mennyi akarás van a DAC mögött és ez bennünket kötelez. Meg kell köszönnöm mindazoknak, akik ezt segítették létrehozni. Nem lett volna múzeum Nagy Krisztián nélkül, aki egész életében erre várt, gyűjtögette és megőrizte az ereklyéket.“

„A fanshop egy olyan dolog, mint amikor a 18 éves gyerek megkapja az első öltönyét. A klubunk is megkapta az első öltönyét. Nincs igazi nagy klub, amelynek nincs fanshopja. A DAC megérdemelte, hogy legyen egy igazi, jó hangulatú, DAC-ot sugalló fanshopja. Ezt úgy tudtuk megalapítani, hogy ma van egy hétéves szerződésünk a Macron céggel, amely Európa egyik nagy sportszergyártója, és amely hitt bennünk. Eljutottunk odáig, hogy ma a DAC-nak van egy egyéni tervezésű meze, amelyet csak a DAC játékosai vehetik fel és csak a DAC szurkolóinak jár. A shop nem csak egy üzletről szól, hanem egy értékről, amely azt mutatja, hogy saját mezünk is van. Még nem fejeztük be a munkálatokat. Épül a stadion negyedik része, melyet nyáron szeretnénk átadni és lezárni az építkezés korszakát és elkezdeni a csapatépítés hosszú munkáját. Aki DAC szurkoló, annak üzenjük, hogy van múzeumunk, shopunk, mezünk, csapatunk és bizakodva nézünk a jövőbe.“ – zárta beszédét Világi Oszkár.

Az ünnepélyes megnyitó fotóalbuma ITT található!