A vezetés ellenére kikapott Nyitrán a DAC

By
Updated: august 26, 2017
A vezetés ellenére a DAC csapatának nem sikerült győzni a Nyitra otthonában, Pačinda találatára az újonc három góllal válaszolt. Ezzel a sárga-kékek elszenvedték első idei vereségüket, míg a Nyitra újonc létére továbbra is vezeti a Fortuna Liga táblázatát. 

A Nyitra feljutásával ismét rangadót játszott a két együttes. A két csapat számára 2014 marad emlékezetes, amikor a kiesés ellen küzdött a DAC és a Nyitra, végül az idény végén a sárga-kékek örülhettek.

Aktívan kezdett a DAC, főleg szögletek után alakultak lehetőségek, de gól nem született. A 20. percben vezetést szerzett a DAC, Kalmár lövését Hroššo védeni tudta, a kipattanóra Pačinda érkezett, és a hálóba vágta – 0:1. Ezzel megtört a nyitraiak remek sorozata, ugyanis Hroššo kapus 470 perce nem kapott gólt. Többnyire a két tizenhatos közt folyt a játék, komolyabb helyzet nem alakult ki. A 32. percben Čemlík és Vida próbálkozott, eredmény nélkül.
A találkozóra 5580 néző látogatott ki, a vendégszektorban 973 dunaszerdahelyi szurkolt a DAC csapatának.

Fordulás után azonnal egyenlített a Nyitra, a 47. percben Charizopulos remek passza után Balaj távoli lövéssel talált a kapuba – 1:1. A 79. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, Charizopulos beadása után Balaj Macej kapussal nyert fejpárbajt és másodszor talált a DAC hálójába – 2:1. Négy perccel később kétgólos lett a hazai előny, a csereként beállt Charizopulos 20 méterről talált a kapuba – 3:1. Az utolsó percben szabadrúgásból még Ljubicic próbálkozott, lövése mellé szállt. Ezzel a Nyitra továbbra is a tabella élén áll, míg a DAC első vereségét szenvedte el az új idényben.

FC Nyitra – FC DAC 1904 3:1 (1:0)

Gólszerzők: Balaj (47., 79.), Charizopulos (83.) ill. Pačinda (20.)

Sárga lapok: Kóňa (57.), Charizopulos (84.) ill. Ljubicic (56.), Huk (72.)

5.580 néző

FC Nyitra: Hroššo – Kuník, Križan, Vencl, Chovanec – Šimončič, Kotrík (Abrahám, 74.), Kóňa – Valenta (46., Charizopulos), Balaj, Ivančík

FC DAC: Macej – Živkovič, Šatka, Huk, Davis – Ljubicic – Čmelík (Divkovič, 58.), Kalmár, Simon (Aluku, 84.), Vida (Ľupták, 66.)  – Pačinda