Vélemény: Fontos győzelem a tavaszi nyitáson!

By
Updated: február 19, 2018

Csapatunk a Fortuna liga tavaszi folytatását Szenyicén kezdte. Izgatottan vártuk a mérkőzést, mivel az utolsó három fordulóban dől el majd, hogy maradunk-e a felsőházban, s tovább versenghetünk a bajnoki címért, vagy pedig az alsóházba kényszerülünk.

Az első félidő kissé feszült, de kiegyenlített játékot hozott. Közvetlen a sípszó után a Szenyice csapata rögtön támadásba lendült, de csapatunk mindezt sikeresen hárította, s rövid időn belül sikerült ellentámadásokkal válaszolnia a kihívásra. Nagyobb részt a középpályán folyt a küzdelem, hiába lendültünk támadásba, a befejezésnél a labda általában elakadt a hazai védőkön. Több próbálkozásunk volt, Pambou a 9. percben hozta veszélybe az ellenfél kapuját, majd az első félidő végén Pačindának volt két említésre méltó helyzete, de sajnos nem volt szerencsénk, mivel vagy a kapufának, vagy a kapusnak köszönhetően nem tudtunk gólt szerezni.

A második félidőben csapatunk nagyobb iramban kezdett. Kalmár rögtön az első támadásból gólt szerezhetett volna, de Holec kapus mindezt megakadályozta. Ezek után Pačinda került helyzetbe, majd újra Kalmár, de a kapus ismételten hárított. A nehéz talajhoz képest a játék jó iramban folyt. A 62. percben Davic – Dickovič csere után felgyorsult támadójátékunk. A 66. percben Divkovič passza után Kalmár került helyzetbe és 15 méterről nem hibázott. 0:1!

Csapatunk látszólag megkönnyebbült, de mindennek ellenére tovább folyt a küzdelem. Szurkolóink biztatásának és a csapat támadójátékának köszönhetően alig pár perc elteltével újra helyzetbe kerültünk. A 70. percben Kalmár lövése a kapufáról csattant ki, melyet Pačinda habozás nélkül a hálóba küldött. Ezek után jött Pačinda harca a játékvezetőkkel. A 74. percben kapott egy felesleges sárgalapot, majd pár perc után a 78.percben a 4. játékvezető döntésével megkapta a másik sárgát, így sajnos kénytelen volt befejezni a mérkőzést. Mindezen játékvezetői döntés nagyon vitatható volt.

A továbbiakban a játék kiegyenlítetten folyt. Bár az ellenfél többszöri próbálkozást tett az emberhátrányban küzdő csapatunk ellen, de szerencsére mindezzel az eredményen már nem tudtak változtatni, még a 4 perces hosszabbítást követően sem.

Ezt követően kezdődhetett az ünneplés. A DAC szurkolói, közel ötszázan, végig hazai hangulatot teremtettek a szenyicei stadionban, így a nekik és a csapatnak köszönhetően megérdemelten hoztuk haza Szenyicéről a három pontot, s tettünk egy fontos lépést a felsőházban maradásért, bár lényegében mindez szinte már biztos, csupán az a kérdéses, hogy hányadikként fejezzük be az első szakaszt. Hajrá DAC!

Az YBS Fanklub nevében: Kiripolszky Péter

Fotó: FC DAC