Ukrán támadóval erősít a DAC

By
Updated: jún 14, 2018

Új támadó érkezését jelentette be a DAC, amely három évre leigazolta a 22 éves ukrán korosztályos válogatott Maksym Tretyakovot.

A fiatal támadó 2015/16-os szezonban mutatkozott be az első ligában a Metaliszt Harkiv együttesében, majd 2016 nyarán a Csernomorec Odessza igazolta le. Összesen 58 alkalommal lépett pályára az ukrán élvonalban, az elmúlt idényben 30 bajnokin 4 gólt szerzett.

A huszonkét esztendős és 175 centiméter magas ukrán futballista három évre kötelezte el magát a DAC-hoz. Szerződése a sikeres egészségügyi vizsgálatok után lép érvénybe.

„A Maksymról szóló referenciák meggyőztek minket arról, hogy ilyen fiatalon is azonnali erősítést jelenthet a számunkra. Végigjátszotta az ukrán élvonal legutóbbi szezonját, folyamatosan szerepet kap a huszonegy éven alatti válogatottban is, és érkezésével minden bizonnyal megnő a konkurencia a támadósorunkban. Annak is örülhetünk, hogy több ajánlat közül pont a miénket fogadta el, és meggyőződésem, hogy sikeres lesz az együttműködésünk,” szögezte le Jan Van Daele sportigazgató.

Milan Šimčák után Tretyakov a DAC második nyári szerzeménye.