Újabb győzelem, már a DAC üldözi az éllovast!

By
Updated: apríl 14, 2018

Megállíthatatlan a DAC, a sárga-kékek sorozatban harmadik győzelmüket aratták, miután 3:1 arányban múlták felül a zsolnai együttest. Ezzel a tabella második helyén már négy pont előnyt dolgoztak ki a harmadik Slovannal szemben, ráadásul a DAC lett az éllovas Nagyszombat üldözője. 

Támadó szellemben kezdett a DAC, de az első húsz perc nem hozott komoly helyzetet. A 27. percben viszont felrobbant a stadion, Vida remekül szabadult meg védőjétől, beadását fejjel Bayo bólintotta a kapuba – 1:0. A DAC támadója sorozatban harmadik mérkőzésén talált a kapuba. Négy perccel később ismét felzúgott a MOL Aréna, Davis beadását ezúttal Ljubicic helyezte a hálóba – 2:0. A 36. percben Kalmár sárga lapot kapott, ez volt az ötödik a DAC középpályása számára, így a következő fordulóban Zsolnán nem léphet pályára. A 37. percben Macej rossz passza után Kubíkhoz került a labda, a zsolnai játékos a kapufát találta telibe.

Fordulás után cserével kezdett a DAC, a sérült Koštrna helyét Balckman vette át. A szünet után próbált játékba lendülni a Zsolna, többet birtokolta a labdát. A 62. percben szépítettek a vendégek, Mráz passza után Diaz volt eredményes – 2:1. Nem tartott sokáig a zsolnaiak fellendülése, a 68. percben Davis félmagas beadása után Králik a saját hálójába küldte a labdát – 3:1. Három perccel később Ljubičić szánta el magát lövésre, de pontatlan volt.

A lefújásig már több gól nem esett, sorozatban harmadszor győzött a DAC és a Nagyszombat üldözőjévé vált!

FC DAC – MŠK Zsolna 3:1 (2:0)

Gólszerzők: Bayo (27.), Ljubičić (31.), Králik öngól (68.) ill. Diaz (62.)

Sárga lapok: Kalmár (36.) ill. Jánošík (66.)

7.925 néző

FC DAC: Macej – Huk, Šatka, Záhumenský – Koštrna (46., Blackman), Ljubicic, Simon, Kalmár (64., Herc), Davis – Vida, Bayo (80., Černák)

Zsolna: Volešák – Chvátal, Kaša, Králik, Holúbek – Škvarka, Diaz, Bičachčjan – Mihalík (84., Polievka), Mráz, Kubík (46., Jánošík)