Trencsénben is győzött és második a DAC!

By
Updated: apríl 8, 2018

Parádés győzelmet aratott Trencsénben a DAC a Fortuna liga rájátszásának 4. fordulójában, ezzel a sárga-kékek már a tabella második helyére jöttek fel. A győzelem ellenére két játékost is sérülés miatt kellett lecserélni, Pačinda és Davis további játéka kérdéses.

A 4. percben máris a hálóban végezte a labda, egy beadás után Mance fejelt kapura, Macej bravúrral hárított, a kipattanó viszont már lesről került a hálóba. A 8. percben Pačinda egy fejpárbaj után megszerezte a labdát, egyedül törhetett volna kapura, de a combizmához kapott és nem tudta tovább folytatni a játékot. A 12. Percben vezetést szerzett a DAC, Vida beadását a védők kifejelték, a kipattanót Davis jobbal küldte a hálóba – 0:1. A 24. Percben Čögley beadásából Azango fejelt a kapu mellé. Két perccel később Ljubicic távoli bombája centikkel kerülte el a kaput. A 30. percben Azango passza után Čatakovič cselezte be magát a tizenhatosba, lövését Macej parádésan hárította, de a játékvezető lesállást jelzett.

Fordulás után azonnal aktívan kezdett a Trencsén, egy jobboldali beadást Koštrna becsúszva mentett beadásra. Az 52. percben két gólra nőtt a DAC előnye, egy hosszú indítást Bayo remekül kezelt le és a kifutó Šemrinec mellett a kapuba talált – 0:2. Az 59. percben egy párharc után Davis maradt a földön, a panamai hátvédet szintén cserélni kellett. A 62. percben egy baloldali szögletet Macej a kapufára ütött. A második találat után növelte a nyomást a hazai csapat, de a DAC védelme remekül helyt állt. Kemény játék zajlott a pályán, több szabálytalanság is tördelte a játékot. A 77. percben már hárommal vezetett a DAC! Simon baloldali beadását Bayo sarokkal tette tovább, az érkező Vida pedig a hálóba talált – 0:3! Két perccel később újabb helyzet adódott a DAC előtt, de Bayo lövését Šemrinec védte. A 80. percben ismét egy DAC helyzet, de Bayo lövését ismét a trencséni kapus hárította. A 85. percben Čatakovič kapott egy indítást két védő között elfutva Macej mellett a hálóba talált és szépített – 1:3. A hosszabbításban egy beadás után Azango 18 méterről leadott lövése nem sokkal szállt a DAC kapuja mellé.

AS Trencsén – FC DAC  1:3 (0:1)

Gólszerzők: Čatakovič (85.) ill. Davis (12.), Bayo (51.), Vida (76.)

Sárga lapok: Simon (38.)

Trencsén: Šemrinec – Čögley, Kleščík, Lawrence, Skovajsa (75., Van Arnhem)– Paur, El Mahdioui, Ubbnik (70., Sleegers) – Gong, Mance (30., Čatakovič), Azango

FC DAC: Macej – Koštrna, Huk, Záhumenský – Blackman, Ljubičić, Kalmár, Simon (77., Herc), Davis (59., Živkovič)– Pačinda (10., Vida), Bayo

Fotó: Ugróczky István