Tovább folyik a DAC-Slovan mérkőzés vizsgálata, büntettek a DAC-Trencsén után

By
Updated: november 17, 2017

Tovább folyik a szlovák labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának vizsgálata a DAC-Slovan mérkőzés kapcsán, a bizottság legutóbbi ülésén még nem született döntés – közölte szövetség a hivatalos jegyzőkönyvben. 

A fegyelmi bizottság jegyzőkönyve szerint a delegált személyek és a játékvezetők jelentései alapján vizsgálatot indít a DAC futballklub ellen, a DAC-Slovan mérkőzésen tapasztalt szurkolói megnyilvánulások miatt: vulgáris bekiabálások, pirotechnikai eszközök használata és provokatív megnyilvánulások. Szintén vizsgálják a rendezők hiányosságait, ugyanis a lelátóra pirotechnikai eszközök kerültek, melyeket használtak is. Ezért a fegyelmi bizottság legutóbbi ülésre behívatta a klub képviselőjét, biztonsági menedzserét és főszervezőjét. A meghallgatásuk után a fegyelmi bizottság tovább folytatja vizsgálatát, így az ügy még lezáratlan maradt.

Viszont döntés született a DAC-Trencsén mérkőzés után történt incidenssel kapcsolatban, amikor is a biztonsági szolgálat emberei erőszakot alkalmaztak  trencséni szurkolókkal szemben. A bizottság 2500 eurós büntetést rótt ki a DAC futballklubra és további intézkedéseket rendelt el, hogy a jövőben hasonló incidens ne történhessen.