Történelmi pillanat: A Csehszlovák Kupával nyitották meg a DAC új múzeumát és fanshopját

By
Updated: marec 2, 2018

Újabb korszak köszöntött be a DAC életébe, ugyanis megnyílt a klub hivatalos fanshopja és az egyedülálló múzeuma.

Véget ér a fanshop sátrának keresése, elfoglalta méltó helyét a DAC új fanshopja. A MOL Arénában kialakított különleges helyiségben végre temérdek ajándéktárgy vár a szurkolókra. Az idény során új gyártó, az Adidas után az olasz Macron mezeiben és termékeiben szerepelnek a játékosok, így várható volt, hogy újabb termékekkel bővül a kínálat.

A múzeum és a fanshop megnyitásán a klub és Dunaszerdahely városának vezetőin kívül olyan korábbi játékosok vettek részt, mint Karol Krištof, az 1987-es kupagyőztes csapat kapitánya, Matlák György, az 1962-es csapat tagja, vagy Csóka György, az 1968-as csapat tagja. Szintén jelen volt a korábbi játékos Lépes György, Dušan Liba, vagy az 1987-es sikerkovács, Pecze Károly egykori vezetőedző.

Teli polcokkal várja az érdeklődőket a DAC Fanshop

A múzeumot a klub tulajdonosa, Világi Oszkár nyitotta meg, aki elmondta, csak annak a csapatnak lehet múzeuma, amelynek van múltja. A DAC szurkolóknak pedig azt üzente: „Van múzeumunk, shopunk, mezünk, csapatunk és bizakodva nézünk a jövőbe.”

Az ünnepélyes megnyitó fotóalbuma ITT található!

Hatalmas értékkel gazdagodott a frissen megnyílt múzeum, ugyanis Dunaszerdahelyre került a DAC által 1987-ben elhódított Csehszlovák-Kupa, amely vándorserleg volt, és az évek során elkallódott, de Világi Oszkár tulajdonosnak sikerült rátalálni és megszerezni. A kupát az 1987-es csapat edzője, Pecze Károly, a csapat kapitánya, Karol Krištof és Világi Oszkár leplezte le a nagyközönség előtt.

A DAC új meze

A DAC múzeuma a kupán kívül egy újabb hatalmas értékkel gazdagodott, ugyanis Csóka György egy olyan féltve őrzött kitűzőt ajándékozott a klub számára, amely még 1908-ból származik.

A múzeum után a fanshop került bemutatásra, és a DAC játékosai bemutatták az olasz Macron által tervezett egyedi mezt, amelyet kizárólag a dunaszerdahelyi csapat számára terveztek.