Szerződést bontott és távozik a DAC hátvédje

By
Updated: december 28, 2017

Még javában tartanak az karácsonyi ünnepek, egy változás már biztosan történt a DAC csapatában. Nem egész egy év után távozik Jakub Kosorin, aki a Szenyice együttesétől érkezett Dunaszerdahelyre.

A 22 éves játékos a felnőtt csapattal készült, de a Fortuna ligában nem kapott lehetőséget, ezért kérte szerződése felbontását. „Egy percet sem játszottam az első ligában, és ez egy egészséges sportoló számára borzalmas statisztika. Ezért döntöttem a szerződésbontás mellett. Szeretnék új csapatot találni, rendszeresen pályára lépni, hogy ismét örömöt okozzon a futball. Szabad játékos vagyok, remélem, valami összejön. Szeretnék köszönetet mondani a DAC vezetőinek. Jan Van Daele sportigazgatóval 5 perc alatt mindenben megegyeztünk. Küldhettek volna kölcsönjátékra is, de nem akarták hátráltatni a fejlődésem, ezt értékelem.“ – nyilatkozta Kosorin a Sport napilapnak.

A fiatal játékos hátvédként érkezett, Živkovič mellett viszont nem tudott a csapatba kerülni. „Nagy kedvvel edzettem, fegyelmi problémáim sem voltak. Jól sikerült a felkészülés, ennek ellenére nem jött a lehetőség, amit igazságtalannak tartottam. Fiatal korom ellenére a csapat segítségére lettem volna. Amikor a csapathoz jöttem, László Csaba védőként könyvelt el, a hátvédsor viszont nem változott, és a szerb játékos is jól teljesített. Marco Rossinál ugyan ez volt a helyzet. Sajnos nem tudtam a pályán átélni azt a fantasztikus hangulatot, melyet szurkolóink a folyamatos buzdítással teremtettek az új stadionban.“