Sikeres fellebezés, enyhítettek a DAC büntetésén

By
Updated: február 14, 2018

A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága újratárgyalta a novemberi DAC-Slovan rangadó során a dunaszerdahelyi klubra kiosztott büntetéseket és az enyhítés mellett döntött – közölte a szövetség honlapja.

A DAC-Slovan rangadó után a fegyelmi bizottság 4500 eurós büntetést rótt ki a dunaszerdahelyi csapatra. A mérkőzésen a szurkolók magyarországi színekkel borították be a B-lelátót, pirotechnikai eszközöket használtak, továbbá egy szurkoló a pálya területére jutott. A DAC futballklub vezetői nem értettek egyet azzal a megállapítással, miszerint egy szurkoló tört volna a pályára, továbbá a szurkolói koreográfia sem a Nagy Magyarország politikai propagációja volt.

 

A fellebbviteli bizottság megtárgyalta a DAC fellebbezését és megváltoztatta döntését, figyelembe véve a klub elöljárói, a biztonsági menedzser és a főrendező kijelentését.

Az első büntetés 4500 euróról szólt, mely a szurkoló pályára való behatolását is tartalmazta. Az újratárgyalás után a bizottság a büntetés mértékét 3500 euróra csökkentette, melyet kizárólag a mérkőzés alatt lezajlott koreográfiáért szabtak ki.