Rossi: A DAC történetének legsikeresebb őszi idényét hoztuk!

By
Updated: december 12, 2017

Marco Rossi az elmúlt évek legsikeresebb edzője volt a Budapest Honvéd csapatánál, ugyanis 24 év után bajnoki címet szerzett a Kispesttel. A korábbi vezetőedzőt az M4 Sport faggatta a Honvédtól való távozástól és a DAC-nál folyó munkáról.

„Hogy miért távoztam? Valami véglegesen megromlott köztem és a tulajdonos között. Hangsúlyozom, hogy a játékosokkal, a klub alkalmazottaival és a szurkolókkal kiváló kapcsolatot ápoltam. Ezredszer mondom: szó nem volt arról, hogy keveseltem a fizetésem. A legfontosabb ok az volt, hogy elértük a maximumot, amit ezzel a csapattal lehetett. Hatalmas fegyvertény volt a bajnoki arany. Nem mondom, hogy csoda, mert a futballban nincsenek csodák, de ilyen diadalt, ebben a formában nem tudtunk volna még egyszer elérni.”

Marco Rossi a Honvéd után Dunaszerdahelyre szerződött, az M4 Sportnak az új DAC korszakról, illetve a magyar és szlovák bajnokság közötti különbségekről is beszélt.

„Borzasztóan nehéz volt a kezdet a DAC-nál, mert nem mindenki fogadott szeretettel. A szurkolók László Csabát akarták, de a klub vezetése a váltás mellett döntött. Még nem szeretném mérlegre tenni az első félévemet, de az eredmények alapján a DAC történetének legsikeresebb őszi idényét hoztuk. Rengeteg fiatal játékost szerepeltettünk, a jövőt építjük. A szlovák bajnokságban a miénk a legfiatalabb átlagéletkorral rendelkező együttes, a ’95-’96-os születésű futballisták szinte veteránnak számítanak. Nem azért teszem be őket, mert azért pénzt kapnának a szövetségtől, itt nem létezik a magyarhoz hasonló fiatal-szabály. A legszembetűnőbb különbség, hogy a szlovák bajnoki mérkőzések jóval tempósabbak. Látványosan gyorsabb a játék, nagyobb az iram. Ami a technikai tudást illeti, a magyar játékosok és a magyarországi légiósok tehetségesebbek, mint szlovák társaik, de itt kevésbé kell nógatni a focistákat. Rendkívül motiváltan lépnek pályára, tisztességesen dolgoznak.”