Panaszt nyújtott be a DAC a Slovan elleni rangadón történt játékvezetői ítéletek miatt

By
Updated: marec 21, 2018

Kétgólos pozsonyi győzelemmel zárult a Slovan-DAC rangadó, a tlaálkozó során viszont több kétes játékvezetői döntés született. Ebből kifolyólag hivatalos panaszt nyújtott be a DAC futballklub a  bírói tévedések miatt.

A sárga-kékek hét pontban emeltek kifogást Marhefka játékvezető ténykedése során.

1. A kapus, Patrik Macej elleni szituáció hibás megítélése; a játékvezető nem vette észre, hogy a hazaiak 29-es számú játékosa, Vasil Bozhikov könyökkel megütötte a hálóőr arcát a labda tizenhatosból való kirúgása közben. Az arcra mért ütés miatt ki kellett volna állítani a Slovan futballistáját; a játékvezető abszolút nem reagált erre a szituációra (3. perc).

2. A Slovan 66-os számú játékosa, Kenan Bajrić egy ígéretes támadás közben kézzel lerántja és lábbal felrúgja a DAC futballistáját, Marko Divkovićot, aki egyébként maga mehetne az ellenfél kapujára. A játékvezető részéről ez a szabálytalanság megtorlatlan maradt; le kellett volna fújnia a szabálytalanságot, és kiállítani Bajrićot. (23. perc).

3. A kiugró Marko Divkovićot Boris Sekulič bal kézzel rántotta le a büntetőterületen belül. A játékvezetőnek büntetőt kellett volna ítélnie (25. perc).

4. A játékvezető szeme előtt Kenan Bajrić kézzel szabálytalankodik Christián Herc ellen a tizenhatos előterében. Hasonló helyzet játszódott le a 69. percben is, amikor Holman Dávid felugrás közben könyökkel megütötte Christián Hercet a játékvezető szeme láttára, aki egyik szituációban sem látott szabálytalanságot.

5. Kalmár Zsolt jogtalan sárga lapja: az adott pillanatban Kalmár nem volt szabálytalan (40. perc).

6. A 64. percben Tomáš Huk ellen Milan Rundić szabálytalankodott a hazaiak tizenhatosában. Azzal, hogy a játékvezetők nem jeleztek leshelyzetet, le kellett volna fújni a Huk elleni szabálytalanságot és büntetőt ítélni.

Videón a játékvezető kétes itéletei:

Fotó: FC DAC