Marco Rossi: Ilyen távozásra vágytam!

By
Updated: júl 19, 2018

Elképesztő, szó szerint szívrohamot okozó véget ért a DAC mérkőzése a grúziai Tbilisziben, a sárga-kékek az utolsó percekben fordítottak az Európa liga 1. selejtezőkörének visszavágó mérkőzésén. 

Marco Rossi és Marin Ljubičić nagy taps kíséretében érkezett a sajtótájékoztatóra, ahol értékelték a találkozót.

„A mérkőzés nagyon nehezen kezdődött, talán túlságosan is megijedtünk az ellenféltől. Lassabbak voltunk, a hazaiak nyomás alá helyeztek minket, a végén pedig gólt kaptunk. Megérdemelten vesztettünk az első félidőben, mert nem azt a játékot mutattuk, amit látni akartunk. A második félidőben mindent megtettünk az egyenlítésért, lábbal, szívvel játszottunk. Voltak hibáink, de szerencsések vagyunk, hogy az utolsó 10 percben gólokat tudtunk szerezni. Bayo a könnyű helyzeteket kihagyja, a nehezeket berúgja. Köszönettel tartozom a játékosoknak, a csapat történelmet írt, az Európa ligában ismét a második körbe jutott.„

A félidei utasításokról:

„Nem emlékeszem, mit mondtam pontosan a játékosoknak a félidőben, taktikai utasításokat adtam. Nem voltunk elég gyorsak. A nyomás alatt próbáljuk megtartani a labdát. Próbáltam magabiztosságot adni a játékosoknak, mert 1:0-ra vesztettünk. Boldog vagyok, hogy úgy hagyom itt a csapatot, hogy továbbjutott a második körbe. A csapat nagyon jó, sikeres lehet a bajnokságban is. Erre vágytam, hogy így távozzak a csapat éléről. Harmadszor játszottam az Európa ligában az első selejtezőben, de a másodikban mindig kiestünk. De sok szerencsét kívánok a játékosoknak és a klubnak. Az új edzőt nem nagyon ismerem, csak tegnap ismertem meg. Jobban néz ki, mint én. Sikeres lehet, mert ebben a csapatban vannak variációs lehetőségek.”

A távozásról:

„Egy hónapja tudom, hogy távozok. Júniustól dolgoztak úgy, hogy tudták, nem folytatom velük. De fantasztikusak voltak egész idő alatt. A legfontosabb, hogy érzem, ez a csapat minket követett. Erősnek tűnök, de a végén érzékeny vagyok. Nem könnyű távozni, ha Magyarországon is fogok dolgozni,a második otthonomban. Köszönettel tartozom Magyarországnak, mert ha nem dolgoztam volna ott, most a testvéremmel könyvelőként dolgoznék. Köszönettel tartozom a játékosoknak és a klubnak, nekik köszönhetően kerültem a válogatotthoz. A játékosokat szeretném az első helyeken látni. Ez a legszebb, látni boldognak a szurkolóinkat. A Dinamó szurkolói szomorúak, a mieink nem.”

Marin Ljubičić köszönetet mondott Marco Rossinak, ugyanis a mentalitásnak köszönhetően voltak sikeresek.

„Ami a mérkőzést illeti, köszönettel tartozunk a szurkolóknak, hogy ilyen sokat eljöttek. Örültünk, hogy a stadionban láttuk őket. Kapitányként köszönettel tartozunk az edzőnek az elmúlt évet. Egy dolgot vert a fejünkbe, a győztes mentalitást, ez nagyon fontos volt. Nehéz mérkőzés volt, az időjárás miatt is. Bayo révén voltak lehetőségeink, a második félidőben kontrolláltuk a játékot. A végén szerencsések voltunk, de ha megnézzük a világbajnokságot, és ahogy Horvátország nyerte a mérkőzéseit. Ez a csapat mentalitását is mutatja. Köszönettel tartozok a csapattársaimnak, de új edzővel, új idényt kezdünk. Örülünk, hogy a következő héten újabb ellenféllel mérkőzünk. Marco Rossitól amit az elmúlt 10 percben láttunk, hogy kiabált, mutatja a mentalitását, amit belénk vetett, ez volt a különbség.