Marco Rossi: Győzelemmel akartam búcsúzni Dunaszerdahelytől

By
Updated: júl 12, 2018

Döntetlennel zárult a DAC-Dinamo Tbiliszi Európa liga selejtező, így a visszavágó során nehéz mérkőzés vár a sárga-kékekre. 

Marco Rossi számára az utolsó mérkőzés volt Dunaszerdahelyen, az olasz tréner győzelemmel akart távozni a DAC csapatától.

„Megmondtam tegnap, hogy az ilyen mérkőzéseknél a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt. De egy helyzetből gólt kaptunk. A kispadról úgy láttam, hogy domináltunk, de ki is kaphattunk volna. Kidolgoztunk 7-8 helyzetet. Ilyen futball. A visszavágón mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk és továbbjussunk. Tavaly bebizonyítottuk, hogy idegenben is tudunk győzni.

Taktikai okokból cseréltem Šimčákot, taktikát váltattunk. 4-3-1-2-ről 4-3-3-ra váltottunk. Három támadóval próbáltunk játszani. A játékosoknak már nem volt annyi erejük. Az első félidőben agresszívabbak voltunk, a másikban már nem. Sok hibát vétettünk az ellenfél tizenhatosában és hiányzott a jó döntés.

Nem vagyok elégedett, ahogy a szurkolóink sem. Győzni akartunk. Sok esetben, amit szeretnénk, nem történt meg. Nem vagyok mérges a játékosokra, mindent megtettek. Nem vagyok boldog, a DAC-ot egy győzelemmel akartam elhagyni. Egy hét múlva győzni megyünk Tbiliszibe.“

A grúz csapat vezetőedzője, Kakhi Katcharava szerint minden a visszavágón fog eldőlni.

„A mérkőzés elején jól játszottunk, gólt is szereztünk, de az ellenfelünknek voltak lehetőségeink. Nagy hibából kaptuk a gólt, ami megtörténik a futballban. A második félidőben próbáltunk támadóbb szellemben játszani, de az ellenfelünk is. Nem sikerült eldönteni a mérkőzést, mindenről a második mérkőzésfog dönteni.“