Köszönjük, László Csaba!

By
Updated: jún 9, 2017

Radványi Miklóson kívül talán még nem volt olyan edző a DAC kispadján, akit a közönség annyira megszeretett, mint László Csabát.

Csapatával rekordokat döntött, sorozatban öt győztes találkozó és 16 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozat. Talán sokan kifogásolják, hogy a csapat defenzíven játszott, de László Csaba abból főzött, amije volt.

Ezek ellenére 20 mérkőzésen csak háromszor szenvedett vereséget, az utolsó négy fordulóban még a nemzetközi kupaszereplésért küzdött. A csapat folyamatosan erőn felül teljesített, de az eredmények a sikeres munkát mutatja. Megtöltötte a DAC Arénát, hazai pályán legyőzte az ősi rivális Slovan csapatát és vert helyzetből szerzett pontot a magasan bajnoki címet szerző Zsolna ellen.

Az 53 éves tréner székelyként teljes mértékben átérezte a felvidéki magyarság helyzetét, tudta, mit jelent a szurkolók számára a DAC és egyáltalán, milyen a felvidéki magyarság helyzete. Ez nagyon fontos, mert korábban egy edző sem volt tisztában a klub múltjával és a szurkolók helyzetével. Az ellenfeleit mindig tiszteletben tartotta, de a kölcsönös tiszteletet ugyanúgy elvárta.

Hogy László Csabának miért kellett távoznia, talán sosem tudjuk meg, nem is a mi dolgunk ezt a döntést véleményezni. Egy biztos, mély nyomot hagyott a felvidéki magyarságban. Nem csak egy edző, de egy igazi magyar ember távozott a DAC csapatától.

Mi csak egy dolgot tehetünk, egy hatalmas köszönettel fejezzük ki hálánkat a tréner felé és sok sikert kívánunk karriere további alakulásához. Vezessen az útja bárhova (csak ne a Slovanhoz), mindig szívesen látott vendég lesz Dunaszerdahelyen.

Ui: Kíváncsian várjuk a következő vezetőedző kilétét, de legyen az bárki (Marco Rossi), nagyon sok munka vár rá.

Fotó: fcdac.sk